Στόχοι, “συνεργασίες” και ασύλληπτοι τρομοκράτες σε “σύμπραξη”

Με βαρύ κατηγορητήριο, για ένταξη και συμμετοχή σε ΤΟ, ο 29άχρονος Κωνσταντίνος Γ., ενεργούσε για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» με τις αποστολές τρομοπακέτων ενώ διατηρούσε επαφές με την Πόλα Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα.

Ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από το 2016- σύμφωνα με την ποινική δίωξη- ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο όπως διαρρέεται, ο 29χρονος βρέθηκε στρατολογητής νεων μελών σε οργανώσεις, και εκτελεστικός βραχίονας σε ενέργειες καθώς οι συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής είχαν επιφέρει πλήγμα στην “ένταξη” νεων “Πυρήνων”.

Κατέσχεσαν στη γιάφκα της Αλκαμένους διευθύνσεις με “στόχους”

Στόχοι αμερικανικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των πειστηρίων στα ευρήματα τα οποία κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα της πλατείας Αττικής. Μια εκτίμηση την οποία διαρρέει το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξετάζει ενδεχομένως τις προθέσεις του 29άχρονου να προέβαινε σε μαζική αποστολή τρομοπακέτων, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε, πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια εξετάζονται τα κρυπτογραφημένα δεδομένων στο φορητό υπολογιστή του 29άχρονου, καθώς και προσχέδια προκηρύξεων ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών ενεργειών και οργανωτικά σχέδια νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αναμένεται σχετική Εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση στοιχείων του 29άχρονου Κωνσταντίνου Γ. καθώς και των στοιχείων 8 πλαστών  δελτιων ταυτότητας που εχουν χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση οικημάτων ή γκαράζ στα οποία είχε πρόσβαση ο ίδιος και ενδεχόμενων και “εμπιστοι σύντροφοι” καθώς και άλλες συναλλαγές.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη σε βάρος του 29άχρονου, για τα τρομο-πακέτα οι αποστολές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Την Τρίτη (31/10) ο 29άχρονος πρόκειται να απολογηθεί για την κατηγορία της αποστολής του τρομοφακέλου στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο καθώς και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Μεταξύ άλλων, γιάφκα της Αλκαμένους εντοπίστηκαν σημειώσεις και ετικέτες με αναγραφή  διευθύνσεων, παραλήπτες της μαζικής αποστολής των φακέλων βομβών του περασμένου Μαρτίου.

Μεταξύ των αποστολών εκτός από τον πρώην γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, παραλήπτες ήταν ο Οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch στην Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διευθύνον συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την επομένη, Τετάρτη (01/1) ο 29άχρονος, κλήθηκε να απολογηθεί για άλλες έξι κακουργηματικές κκατηγορίες- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων. Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.