Τρομοκρατία: Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29άχρονο Κωσταντίνο Γ.- Απολογείται Τρίτη και Τετάρτη

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη η απολογία του 29άχρονου, κατηγορούμενος για κακουργηματικές κατηγορίες , που του αποδίδονται

Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας κ. Νικόπουλος, στο κατηγορητήριο οπως απαγγέλθηκε στον 29άχρονο Κωνσταντίνο Γ., αναφέρεται πως εντάχθηκε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον Δεκέμβριο του 2016, ενω περιλαμβάνεται η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.

Σε βάρος του 29άχρονου Κωνσταντίνου Γ. ασκήθηκε η ποινική δίωξη, για έξι κακουργήματα.

– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
– Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
– Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων
– Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
– Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
– Διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Δικαστικές πηγές, στο κατηγορητήριο επισημαίνεται πως ο συλληφθείς επιδίωκε να δολοφονήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και η επίθεση δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά».

Σημειώνεται, «η έκρηξη της 25ης Μαΐου που σημειώθηκε μέσα στο όχημα του πρώην Πρωθυπουργού δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

«Εχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες, που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.