Στο Εφετείο μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών θα μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού και παραγόντων της δίκης.

wpid-img_1569.jpgΗ ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει, «Μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της.
Σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού.
Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος κ. Ν. Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων».