Στο Δρομοκαΐτειο “επέστρεψε” η Βίκυ Σταμάτη.

Στο Δρομοκαΐτειο, με Εισαγγελική παραγγελία, μεταφέρθηκε μετά την “εμφάνισή” της, η Βίκυ Σταμάτη έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας της, ενώπιον του Ειδικού Εφέτη, στη ΓΑΔΑ .

image

Για την απόδραση- σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές- φέρεται να μην αναφέρθηκε, πάρα τις ερωτήσεις σχετικά με την εκούσια φυγή της. Η Βίκυ Σταμάτη, μιλούσε ακατάληπτα για τη ζωή της, με έμφαση και αναδρομές στην εποχή που γνωρίστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και κατ επανάληψη, αναζητούσε το παιδί της.
Με την ολοκλήρωση της απολογίας της, η Βίκυ Σταμάτη, με περιπολικό οδηγήθηκε (03/04- 23:00) πίσω στο Δρομοκαΐτειο, στον ίδιο θάλαμο, από τον οποίο είχε επιλέξει την εκούσια φυγή(02/04). Πριν την άφιξη της Βίκης Σταμάτη, Αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το χώρο του θαλάμου στον οποίο θα νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο.
Αν και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, περιγράφει την Βίκυ Σταμάτη ως μια γυναίκα σε κακή κατάσταση γιατί έμεινε όλη τη νύχτα στο δρόμο, οι Αστυνομικοί περιγράφουν μία γυναίκα, σε αθλια ψυχολογική κατάσταση, η οποία ωστόσο δε δείχνει να πέρασε τη νύχτα της στο δρόμο.
Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν την υπόθεση, ως ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής από το Δρομοκαϊτειο, με εξωτερική βοήθεια, για τη Βίκυ Σταμάτη . Οι Αρχές θεωρούν ότι ο λόγος που η Βίκυ Σταμάτη “εμφανίστηκε” είναι γιατί το σχέδιο της εκούσιας φυγής δεν πήγε όπως αρχικά οργανώθηκε, και δε μπόρεσε ούτε να συναντήσει το παιδί της ούτε να το πάρει μαζί της και να φύγουν μαζί.
Η γυναίκα που είδε τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαϊτείο, δύο ημέρες πριν την επιλογή της σε εκούσια φυγή, η παρουσία της οποίας δεν καταγράφηκε ούτε στο βιβλίο επισκεπτών αναζητείται, ώστε να εντοπιστεί από τις Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport