Προσήχθη και εξετάζεται από τον Ειδικό Εισαγγελέα Εφέτη, ως ύποπτη για συνδρομή στην υπόθαλψη της Β.Σταμάτη

Ενώπιον του Ειδικού Εισαγγελέα Εφέτη, προσήχθη από την Ασφάλεια, γυναίκα η οποία εξετάζεται για τυχόν εμπλοκή της σε συνδρομή σε υπόθαλψη, κατά την εθελουσία φυγή της Βίκης Σταμάτη, από το Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου

Η γυναίκα η οποία εξετάζεται φέρεται να παρείχε συνδρομή σε υπόθαλψη, μετά την εθελουσία φυγή της, από το Ψυχιατρικό Κατάστημα (02/04) στη Βίκη Σταμάτη, μέχρι την εμφάνισή της (03/04) και τον εντοπισμό της στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου.
Προσδιορίζεται ως πρόσωπο που διατηρούσε επαφές με τη “Νίκη” οποία διατηρούσε επαφές με άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές , ενω εξετάζεται να πρόκειται για το άτομο που επισκέφτηκε δύο ημέρες πριν την απόφασή της να εγκαταλείψει το Δρομοκαϊτειο, τη Βίκυ Σταμάτη.
Πρόκειται για πρώην υπάλληλο- τραπεζοκομο-, απολυμένη από το Ψυχιατρικό Ίδρυμα η οποία ανέλαβε στην απολογία της πλήρως την ευθύνη για τη βοήθεια που υποστηρίζει ότι παρείχε στη Βίκυ Σταμάτη.
Σε βαρος της γυναίκας, ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα, για “συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου”, ενώ με εντολή του Ειδικού Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη. Κατηγορίες αντιμετωπίζει και η κόρη της, η οποία επίσης αφέθηκε ελεύθερη. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε οικονομικό αντάλλαγμα, για την “βοήθεια” που παρείχε η πρώην υπάλληλος του Ψυχιατρικού Καταστήματος, και “συνένδραμε” στην εθελούσια φυγή της Βίκης Σταμάτη, από το Δρομοκαΐτειο για ανθρωπιστικούς λόγους.
Έχει ζητηθεί με Εισαγγελική παραγγελία, γίνει έλεγχος σε τραπεζικού λογαριασμούς των δύο γυναικών, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εισροή χρημάτων, από παράνομες δραστηριότητες.
Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή βάσει των προανακριτικών στοιχείων και πειστηρίων κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής της Βίκης Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Οι Αρχές εξέφρασαν την εκτίμηση, ότι ο λόγος που η Βίκυ Σταμάτη “εμφανίστηκε” ενδεχόμενα να οφείλεται στο δεδομένο ότι το σχέδιο της εκούσιας φυγής της, δεν πήγε όπως αρχικά οργανώθηκε, και δε μπόρεσε ούτε να συναντήσει το παιδί της ούτε να το πάρει μαζί της και να φύγουν μαζί.
Είχε προηγηθεί επικοινωνία του δικηγόρου της Βίκης Σταμάτη, Φραγκίσκου Ραγκούση, με τον οποίο φέρεται να επικοινώνησε τρίτο πρόσωπο, με τον Εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τη εθελουσία φυγή της από το Δρομοκαΐτειο (02/04).
Μετά την κατάθεσή της στην Ασφάλεια Αττικής, η Βίκυ Σταμάτη, οδηγήθηκε εκ νέου για εγκλεισμό στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου. Για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Βίκης Σταμάτη, ενημερώνεται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport