“Στηρίξτε τη ΔΙ.ΑΣ και αφήστε τον διακαή πόθο σας για ανώτερη καρέκλα”

Με το διάταγμα για σύγκληση του Συμβουλίου Κρίσης για τους Ανωτέρους και Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να έχει υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνο Τσουβάλα η έναρξη της διαδικασίας είναι προδιαγεγραμμένη, με έντονη την ονοματολογία, ειδικά για θέσει νευραλγικές και ειδικής σημειολογίας (και επιρροής)

Όπως αναφέρουν πληροφορίες* που έχουν διατεθεί προς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σε γνώση του NantiaReport.gr «ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε περιφερειακή Υπηρεσία, “προαλείφεται” για νευραλγική θέση Διεύθυνσης Κεντρικής Υπηρεσίας της Αττικής. Ωστόσο η ονοματολογία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στα στελέχη της Υπηρεσίας πρώτης γραμμής επιχειρησιακής ανταπόκρισης της ΕΛ.ΑΣ και κατ’ επέκταση της Άμεσης Δράσης, με αναγνωρισμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αυτές τις ημέρες, διεξάγεται στο  Μεικτό Ορκωτό Αθηνών η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, στην οποία ως κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί τέσσερις υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι είχαν βρεθεί με εντολή Κέντρου από κλήσεις πολιτών, σε επιχειρησιακή ανταπόκριση στην οδό Γλάδστωνος στην περιοχή της Ομόνοιας. Όπως προβλέπεται σε κάθε υπόθεση στην οποία εντοπίζεται εμπλοκή ενστόλων, διατάχθηκε ΕΔΕ από την προϊστάμενη Υπηρεσία, στον τομέα ευθύνης καταγράφηκε το συμβάν, της Διεύθυνση Αθηνών και είχε ανατεθεί “κατ επιλογήν” στον Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, με θητεία σε θέση κομματικής επιλογής επί “πρώτης φοράς αριστερά”. Το πόρισμά της, συντάχθηκε με πρόταση του υπογράφοντα Ανώτατου Αξιωματικού, για  απόταξη των τεσσάρων ενστόλων- Ειδικών Φρουρών της ΔΙΑΣ. 

Το αποτέλεσμα του πορίσματος ωστόσο, προτού διαβιβαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αποτέλεσε πρωτοσέλιδο της “ΕφΣυν”. Με αφορμή την παραβίαση της διαδικασίας ο -τότε-  νομικός συμπαραστάτης των Ειδικών Φρουρών, δικηγόρος Θάνος Πλεύρης (σήμερα Υπουργός Υγείας) είχε αποστείλει εξώδικο προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Το επίμαχο πόρισμα και η πρόταση της ΕΔΕ για τους τέσσερις εμπλεκόμενους στην υπόθεση ενστόλους, ζητήθηκε από την Πολιτική Αγωγής, να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα  έγγραφα της δικονομικής διαδικασίας, με το νομικό συμπαραστάτη των Ειδικών Φρουρών, να εκφράζει ένσταση καθώς όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε, «ο υπογράφων Αξιωματικός το πόρισμα της ΕΔΕ Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, με δεδομένο της υπηρεσιακής του πορείας, δεν διαθέτει επιχειρησιακή εμπειρία ώστε να κρίνει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που έχουν λάβει εκπαίδευση και επιχειρούν σε συμβάντα άμεσης ανταπόκρισης ως στελέχη της Υπηρεσίας πρώτης γραμμής της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ» ενώ απέδωσε σε “στοχευμένη διαρροή” τη διμοσιοποίση του πορίσματος της ΕΔΕ με «κομματικό χαρακτήρα» και «υπό την επιρροή της τότε Κυβέρνησης».

Ενόψει τον επικείμενων Κρίσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός 24ωρου, και πριν την Πρωταπριλιά – δεν είναι αστείο- στο πλαίσιο της διακινούμενης ονοματολογίας, φέρεται ο Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ να αποτελεί προσωπική επιλογή με στήριξη εκ των έσω, ως προακτέος στον ανώτερο βαθμό με τοποθέτηση σε θέση νευραλγικής και ουσιαστικής σημειολογίας σε Κεντρική Διεύθυνση της  Αττικής. Και το ερώτημα που τίθεται, πώς θα αισθάνονται τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ και τα στελέχη της ΔΙΑΣ, όταν έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν έχουν τη στήριξη της Διοίκησης και η πρώτη σκέψη όταν βρίσκονται να επιχειρούν είναι του κατηγορούμενου πριν καν ολοκληρωθούν οι έρευνες, και χωρίς αναγνώριση τεκμηρίου της επιχειρησιακής ανταπόκρισης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου; Ωστόσο, θα είχε ειδική σημειολογία να στηρίξετε τη ΔΙ.ΑΣ και να αφήσετε τον διακαή πόθο σας για ανώτερη καρέκλα!»

__________

* η δημοσίευση παρατίθεται αυτούσια από μεταφορά πληροφορίων προς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr