Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης: Σε εργασίες πρασίνου, κλαδί χτύπησε εργάτη, έπεσε από το καλαθοφόρο και τραυματίσθηκε θανάσιμα

Το δυστύχημα, είχε συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενου εταιρείας που έχει αναλάβει την εργολαβία εργασιών πρασίνου στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, κατά τη διάρκεια κοπής κλαδιών

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής,  αναφέρεται στο θανάσιμο τραυματισμό (29/03) 62χρονου εργαζομένου σε εργολαβία εργασιών πρασίνου στο Δήμο Ελληνικού, κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής κλαδιών, όταν κλαδί έπεσε στο καλαθοφόρο που επέβαινε με αποτέλεσμα να προκαλέσει πτώση από μεγάλο ύψος, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, «Δυστυχώς, η λίστα καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή είναι γραφτό της μοίρας, ούτε είναι η κακιά η ώρα. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της απειλής της ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους, χωρίς κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία εργασίας και με τρομερή εντατικοποίηση. Η πίεση αυτή είναι τεράστια ειδικά στις υπηρεσίες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, προκειμένου να απολαμβάνει ο εργολάβος το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Οι ευθύνες των Δημοτικών αρχών είναι τεράστιες και διαχρονικές δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους εργολάβους. Το γεγονός ότι ο εργαζόμενος που έχασε την ζωή του στο Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού ήταν από εργολάβο δεν μειώνει τις ευθύνες. Να το πάρουν χαμπάρι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μετράει διαφορετικά η ζωή του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με την σχέση εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά και έχουν ενόχους την Κυβέρνηση της ΝΔ και τους προηγούμενους και τους Δημάρχους. Χωρίς κατάλληλα μέτρα προστασίας χωρίς κανένα μέτρο για την Υγιεινή και Ασφάλεια θέλουν να κάνουν την δουλειά τους πληρώνοντας το κόστος με την ζωή τους και με σοβαρά ατυχήματα οι εργαζόμενοι.

Οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι εργάτες που καθημερινά παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι να οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους. Την Τετάρτη 6 Απρίλη στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα να βροντοφωνάξουμε ότι φτάνει πια! Δε θα περιμένουμε πότε θα έρθει η δική μας η σειρά! Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του και στου συναδέλφους του. Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο του εργαζόμενου».