Πάτρα: Προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Εντολή προσαγωγής διαβίβασε το Τμήμα δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στη ΔΑ Πατρών για τη Ρούλα Πισπιρίγκου,  ώστε να μεταχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά τα ευρήματα της έρευνας τοξικοϊστολογικης εξέτασης στην 9χρονη Τζωρτζίνα

Από τις εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας η νοσοκομειακή φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη” η οποία ανιχνεύτηκε σε μεγάλη ποσότητα Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ουσία ανιχνεύθηκε σε μεγάλες ποσότητες – 6ml/lt αίματος, στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα, που κατέληξε (29/01), μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

Με ενδείξεις ενοχής η 33χρονη μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας προσήχθη (30/03-17.30) με εντολή του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ώστε να εξεταστεί σε παροχή εξηγήσεων για τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας που εντοπίσθηκε στις τοξικοϊστολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο ΑΠΘ.

Φέρεται στην ενημέρωση που έλαβε από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που μετέβησαν στην Πάτρα όταν την ανέφεραν ότι η Εισαγγελέας ζητούσε διευκρινήσεις και έπρεπε να τους ακολουθήσει να έχει πει, «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας» και μπήκε στο όχημα με τις συμβατικές πινακίδες κρατώντας στα χέρια της ένα φάκελο. Η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου πραγματοποιήθηκε απο την οικία της στην οδό Μπιζανίου της Πάτρας, ενώ η ίδια παραχωρούσε συνέντευξη σε τοπικό Μέσο της Πάτρας.

Αναμένεται η μεταγωγή (30/03) της 33χρονης στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παραθέσει τους ισχυρισμούς της για όσα έχουν προκύψει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθη από την Εισαγγελία Πατρών αναφορικά με τον προσδιορισμό αιτίας θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αναφορές από αστυνομική πηγή, παραθέτουν την πληροφορία ότι η εκπρόσωπος της ΜΚΟ αρωγής «Κλίμακα» είχε μεταβεί το πρωί (30/03) στην Εισαγγελία Πάτρας και ζήτησε τον εγκλεισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς είχε πληροφορίες ότι ενδεχομένως να επιχειρούσε σε βάρος της ως διάβημα διαμαρτυρίας να ενεργήσει αυτοχειρία. Για τις εξελίξεις έλαβε ενημέρωση η εποπτεύουσα Δικαστική Αρχή της Εισαγγελίας Αθηνών, που προχώρησε σε επίσπευση των διαδικασιών, ενώ αυθημερόν υποβλήθηκε η δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.