“Στην σύγχρονη Δημοκρατία, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, έχουν ΟΛΟΙ δικαίωμα να εκφράζουν δημοκρατικά την άποψη τους”

Ανακοίνωση στήριξης στον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, εξέδωσε η Δυναμική Πρωτοβουλία Λαρισαίων Αστυνομικών, (ΔΥ.Π. Λ.Α), για την αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για τις “τρεις γκλοπιές” και “το απλυταριό”

Όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της συνδικαλιστικής ανακοίνωσης, «Στην σύγχρονη δημοκρατία, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, έχουν ΟΛΟΙ δικαίωμα να εκφράζουν δημοκρατικά την άποψη τους. Πολύ περισσότερο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη, κατατέθηκαν οι απόψεις του πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη. Σε μία συνέντευξη, στην οποία εκφράστηκαν τα συσσωρευμένα συναισθήματα αδικίας που νιώθουν οι αστυνομικοί όταν αντιμετωπίζονται συλλήβδην απαξιωτικά από μερίδα του τύπου κάθε φορά που κάποιος αστυνομικός εμφανίζεται να ασκεί υπέρμετρη βία, κάποια μέσα αγκιστρώθηκαν σε μια φράση για να στοχοποιήσουν τον συνάδελφό μας και να του φορέσουν την ταμπέλα της αρεσκείας τους.
Όχι κύριοι φτάνει!
Για τις απόψεις του θα κριθεί από τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ του και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στην δύσκολη αυτή στιγμή, η καλύτερη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε είναι απλά να καταγράφετε αντικειμενικά τα γεγονότα και να μην οξύνετε καταστάσεις. Αφήστε την αστυνομία να εκτελέσει τα καθήκοντα της, όπως προβλέπονται από τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, και όποιες παραβατικές – παράνομες συμπεριφορές θα ελεγχθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα».