Ένταλμα αναζήτησης για αντιεξουσιαστή από τη ΔΑΕΕΒ- Υποψίες για την μη εμφάνισή του σε παρών που έδινε

Ένταλμα σύλληψης για άνδρα που έχει ενεργό παρουσία σε δράσεις στα Εξάρχεια, εξέδωσε η Αντιτρομοκρατική

Ανησυχία και υποψίες, έχει προκαλέσει η στάση 46άχρονου με ποινικό μητρώο για υποθέσεις ένοπλου αντάρτικού πόλης, για τις οποίες είχε εκτήσει ποινή εγκλεισμού και στη συνέχεια έλαβε αποφυλακιστήριο με την ευεργετική διάταξη του Νομου Παρασκευόπουλου. Όπως επισημαίνουν Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας των Εξαρχείων και του “χώρου” φέρεται να συμμετείχε σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια(26/11 2017) από την ΕΛ.ΑΣ, και να έχει τον έλεγχο σε από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που αποτελούν σημείο αναφοράς των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, στο παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική, για έμπλοκή του σε υποθέσεις Τρομοκρατίας ενώ παραπέμφθηκε και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά την αποφυλάκισή του, έδινε παρών τρεις φορές το μήνα, στο Τμημα των Εξαρχείων, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Οι ίδιες Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι “ήταν απόλυτα τυπικός στις παρουσίες του, ωστόσο ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός” καθώς όπως τονίζουν, “ακόμα και την υπογραφή του την έβαζε με δικό του στυλό που έφερνε και έπαιρνε μαζί του”, σχολιάζοντας τον τρόπο που λειτουργούσε ενώπιον των Αρχών.

Λίγε ημέρες πριν, στο Τμήμα των Εξαρχειων, διαβιβάστηκε από την Αντιτρομοκρατική ένταλμα σύλληψης στα στοιχεία του 46άχρονου άνδρα, καθώς στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής υπόθεσης του κοινου ποινικόυ,  με χρήση βαρύ οπλισμού, προέκυψαν ευρήματα εμπλοκής του .
Η επιλογή του 46άχρονου να μην εμφανιστεί στην τυπική διαδικασία για το “παρών”, στο Αστυνομικό Τμήμα ωστόσο, προκαλεί έντονη ανησυχία με δεδομενο την κλικάμωση των επιθέσεων σε βάρος ενστόλων και αστυνομικών στόχων, στο ενδεχόμενο καταδρομικών η τρομοκρατικών ενεργειών. Σε Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία βρίσκονται περιφερειακά της Αθήνας, με τις πολιτικές επιλογές εκκαθάρισης των Εξαρχείων και εκκένωσης καταλήψεων ενόψει και των εκδηλώσεων για τη 17η Νοεμβρη την ερχόμενη εβδομάδα, το ένστολο προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα, ενω κάθε βράδυ, απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα έξω από τα αστυνομικά τμήματα.