«Στην καθημερινότητα του ο Αστυνομικός, αντιμετωπίζει ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα και υπάρχει αδήριτη ανάγκη συνδρομής, διάσωσης ή λύτρωσης τους»

Με αφορμή το περιστατικό συνδρομής της ΔΙΑΣ σε μεταφορά γυναίκας σε ψυχολογική έξαρση μετά από επεισόδιο σε βάρος της μητέρας της, διαγνώστηκε θετική στον covid19, κι έθεσε την ομάδα σε υποχρεωτικό υγειονομικό κατ οίκον περιορισμό

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Κακαβάς, «Έλαβα μήνυμα από δύο FBκούς φίλους, με το οποίο με λοιδορούσαν ότι όταν αναρτώ περιστατικά στα οποία «εμπλέκονται» αστυνομικοί και πολίτες, δεν είμαι αντικειμενικός! Να όμως που η συγκυρία μου επιτρέπει να απαντήσω με την … υποστήριξη οπτικού υλικού.

Λοιπόν καλοί μου φίλοι,
Εξ όσων ανακαλώ, τα τελευταία 15 χρόνια, τα περιστατικά αστυνομικής βίας μετριούνται στα μισά δάκτυλα του ΕΝΟΣ χεριού. Η εμμονή μιας μερίδας λοβοτομημένων αριστερών ιδεοληπτικών επιδίδεται σε έναν διαρκή «αγώνα», να παρουσιάζει κάθε σύλληψη ως «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ». Στην ίδια γραμμή αλλά με πιο εγκληματικές διαστάσεις, διακρίνονται και οι λεγόμενοι Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές. Αυτοί ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες που τα μέλη τους «πάσχουν» από χίλια δυο προβλήματα. Ναρκομανείς, Ψυχωσικοί, Κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, ομοφυλόφιλοι, λαθρομετανάστες και κάθε άλλης «απόχρωσης» περιθωριακοί. Οι ορδές αυτές λοιπόν, εφορμούν νύχτα, τις περισσότερες φορές, με στόχο τις λεηλασίες και την πρόκληση εκτεταμένων βανδαλισμών. Και κάθε φορά που προσάγονται ή συλλαμβάνονται, αμολάνε και το πυροτέχνημα των βασανισμών και της αστυνομικής βίας!

Βέβαια ουδέποτε και για κανέναν δεν προέκυψε ότι βασανίστηκε ή υπέστη έστω «παρενόχληση»! Κάθε, μα κάθε φορά, οι διερεύνηση των καταγγελλομένων από την Δικαιοσύνη, καταδεικνύει ότι πρόκειται απλά για απόπειρες αιτιολόγησης των εγκληματικών τους δράσεων.

Και βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτό κρίνεται και κοινωνικά ΛΟΓΙΚΟ. Για ποιόν λόγο άλλωστε ένας αστυνομικός, με τις επαγγελματικές, οικογενειακές, φιλικές, κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις της καθημερινής του ΖΩΗΣ, να πέσει τόσο χαμηλά και να λερωθεί με κάποιον απ’ όλα αυτά τα ΦΡΙΚΙΑ; Η καθημερινότητα του, ούτως ή άλλως, περιλαμβάνει πάντα την εμπλοκή του με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και υπάρχει αδήριτη ανάγκη συνδρομής, διάσωσης ή λύτρωσης τους. Όπως εδώ»…