Μακρινίτσα, Πηλίου: “Σεντόνι” επικαλείται ο δράστης του διπλού φονικού- Εκκρεμούσε συζήτηση αίτησης ακούσιας νοσηλείας του σε ψυχιατρική δομή

Εκκρεμούσε συζήτηση αίτησης ακούσιας νοσηλείας του Δ.Ρ σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η εν διαστάσει σύζυγός του

Ενώπιον του Εισαγγελέα παραπέμφθηκε (06/04) ο 29χρονος Δ.Ρ δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου Τσάπα, μέσα στο πατρικό τους στη Μακρινίτσα Πηλίου (05/04-20.00)
«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα να χρησιμοποίησα μαχαίρι. Δε θυμάμαι τι έκανα,» φέρεται να υποστήριξε ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 31χρονος Δ.Ρ από το 2009 λάμβανε αναπηρική σύνταξη, καθώς είχε παρασυρθεί και τραυματραυματίσθηκε σοβαρά από φορτηγό μεγάλης βιομηχανικής μονάδας στην Αγριά του Βόλου. Με την πρώην σύζυγό του ζούσαν στη συνοικία «Χρυσοχοΐδη» του Βόλου. Τα προβλήματα ωστόσο λόγω των θεμάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο 29χρονος Δ.Ρ προκάλεσαν την απόφαση της Κωνσταντίνας Τσάπα μαζί με το παιδί τους, να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι στη Μακρινίτσα Πηλίου.

Η οικογένεια της 28χρονης είχε καταφύγει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καθώς εκκρεμούσε αίτημα που είχε υποβάλλει (15/01) η εν διαστάσει σύζυγος του Δ.Ρ για ακούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική δομή και είχε λάβει προσδιορισμό συζήτησης για σήμερα (Τρίτη 06/04). Ενδεχομένως στην ήδη άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βιωνε ο ίδιος,  αυτή η νομική εκκρεμότητα να πυροδότησε το φονικό αμοκ του δράστη ο οποίος επιτέθηκε αρχικά και τραυμάτισε την πεθερά του ενω στη συνέχεια κατάφερε φονικά πλήγματα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, μητέρας του παιδιού τους και του αδελφού της.