“Στη διάθεση των Αρχών” ο πατερ Αντώνιος

Μέσω των συνηγόρων του “εμφανίστηκε” ο Πατέρας Αντώνιος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και δήλωσε ότι, βρίσκεται “στη διάθεση των Αρχών”

Επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τους συνηγόρους του ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου, δικηγόρους Αθηνών, Θρασύβουλο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο, για να δηλώσουν την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις Αρχές. 

Οι τρεις νομικοί, μετέβησαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του Πατρός Αντωνίου, καθώς επίσης ότι, “βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών”. Σύμφωνα με Εισαγγελική διάταξη, απαγορεύει επί τρίμηνο, στον πατέρα Αντώνιο την οποιαδήποτε επαφή και παρουσία με τις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Σε παράλλη έρευνα που διεξάγει η Οικονομική Αστυνομία κατ εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη, στον οποίο έχει ανατεθεί η Προκαταρκτική Εξέταση, για να οικονομικά της Κιβωτού, ζητεί με παραγγελία να διερευνηθεί η διάπραξη τεσσάρων αδικημάτων, και φορούν την φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος, απιστία και την υπεξαίρεση. Καθώς η απιστία και η υπεξαίρεση, είναι αδικήματα κατ΄έγκληση διωκόμενα, οι Εισαγγελείς ζητούν τη διερεύνηση στο ενδεχόμενο να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου ο έλεγχος από το νέο ΔΣ στα οικονομικά της “Κιβωτού”, ώστε εάν διαπιστωθούν ατασθαλίες, να υποβληθεί έγκληση ως ο νόμος ορίζει.