Σταμάτα: Όταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι υποχρέωση- Πληρώματα της ΔΙΑΣ διέσωσαν ηλικιωμένη στην πυρκαγιά

Η φωτιά στη Σταμάτα κατασβέσθη από την Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες Δασοπυροσβεστών ωστόσο η ανταπόκριση της ΔΙΑΣ Δροσιάς ήταν άμεση και η επέμβασή της έγκαιρη, στη διάσωση πολιτών σε κίνδυνο ζωής

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή της Σταμάτας (27/07) μεταξύ Διονύσου και Ροδόπολης η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων ήταν άμεση. Ωστόσο οι πρώτοι σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr οι οποίοι έδωσαν άφιξη ήταν η ΔΙΑΣ Δροσιάς* με τα πληρώματα να προβαίνουν σε απομάκρυνση κατοίκων, ενώ οι φλόγες είχαν φτάσει στις αυλές των σπιτιών τους.
Σε έναν από τους ελέγχους που πραγματοποίησε πλήρωμα της ΔΙΑΣ άκουσε τις εκκλήσεις δύο νεαρών, κι ενώ το μέτωπο της φωτιάς είχε πλησιάσει απειλητικά σε παρακείμενη οικία. Οι τεσσερις Αστυνομικοί προσέγγισαν στο οίκημα που τους υπέδειξαν και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρισκόταν υπερήλικη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.  Όπως προέκυψε στη συνέχεια, το οίκημα νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει τα δύο εγγόνια της και η οικιακή βοηθός της γερόντισσας, η οποία ωστόσο δεν ήθελε να εγκαταλείψει την οικία της. Με τη συνδρομή δύο ακόμα δικυκλιστών της Ομάδας και σε απόλυτη συνεργασία, τα πληρώματα της ΔΙΑΣ απομάκρυναν μεσα από τις φλόγες που είχαν κατέβει στον οικισμό την ηλικιωμένη, και την παρέδωσαν με ασφάλεια στο όχημα εθελοντικής ομάδας που επιχεεπιχειρούσε στην περιοχή. Στη συνέχεια τα πληρώματα της ΔΙΑΣ ως προπομπός στο όχημα συνένδραμαν στη μεταφορά της γυναίκας καθώς  αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα, και παρελήφθη απο Ασθενοφόρο που τους ανέμενε ολοκληρώνοντας τη μετάφορα της σε Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr πρόκειται για τα πληρώματα  ΔΙΑΣ 216-1 της Γ αλλαγής, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν άμεσα και έγκαιρα στη διάσωση πολιτών σε κίνδυνο ζωής .