Σταμάτα: Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη λόγω της φωτιάς

Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε και μαίνεται στην περιοχή της Σταμάτας

(27/07-14.20) Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς, με μήνυμα προς τους κατοίκους της Δροσιάς και της Εκάλης να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς μαίνεται η δασική πυρκαγιά  στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», επισημαίνει το μήνυμα της ΓΓΠΠ μέσω του 112.

(27/07-13.20) Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στο Διόνυσο ενώ αναφορές για καμμένα οχήματα και οικίες της περιοχής. Η αστυνομία ελέγχει τα σπίτια για τυχόν εγκλωβισμένους ανθρωπους και ενημερώνει ώστε να εκκενωθεί η περιοχή .

(27/07-13.00) Διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στην οδό Αλωνιων από τη συμβολή της με τη Λ.Δροσιας- Σταμάτας και στη Λ.Ροδοπόλεως από τη συμβολή της με τη Λ.Δροσιας- Σταμάτας.

(27/07-12.30) Λογω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας,  διακοπή κυκλοφορίας τροχοφόρων στην οδό Μακαρίου από τη συμβολή της με τη Λ.Δροσιας- Σταμάτας και στη. Οδό Αγίου Ιωάννου απο την οδο Κωνσταντινουπόλεως και τη συμβολή τηςμε τη Λ.Ροδοπόλεως .

Πυρκαγιά ξέσπασε (27/07- 12:05) στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει στην περιοχή ανάμεσα σε Ροδόπολη και Σταμάτα σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Γαλήνη, οποίος εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 43 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 24 οχήματα, 2 καθ Σ επίσης εναέρια 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από τις Αφίδνες.