Στα ίχνη των δολοφόνων του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου- Έρευνες της Ασφάλειας Αττικής

Τους δράστες της δολοφονίας του 47άχρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου αναζητούν να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σχεδόν 10 ημέρες από την αγρια δολοφονία του, μέσα στο διαμέρισμά του, στο Γέρακα.

Μαρτυρικές καταθέσεις από ένα μεγάλο κοινωνικό κύκλο, πειστήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί από το διαμέρισμα και ευρήματα τα οποία εντόπισαν οι ιχνηλάτες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ καθως και βιντεοληπτικό υλικό εξεταζουν οι Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να προσδιορισουν κύκλο υπόπτων ώστε να φτασουν στους δράστες της δολοφονίας του 47άχρονου Ιερωμένου.

Καταγραφή σε βιντεοληπτικό υλικό με ημερομηνία της Κυριακή (12/02) πριν τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου μέσα στο διαμέρισμά του, τον απεικονίζει να βγαίνει από την πολυκατοικία και να κατευθύνεται στο περίπτερο. Είναι η τελευταία καταγραφή του εν ζωή, ενώ εξετάζεται σχολαστικά το ίδιο υλικό, για τυχόν ύποπτες κινήσεις, ώστε να προσδιορισουν τους δράστες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο 47άχρονος Αρχιμανδρίτης, ξυλοκοπήθηκε αγρια και βίωσε κάθε στιγμή της επίθεσης μέσα στο διαμέρισμά του, με τους δράστες να τον αιφνιδιάζουν, να τον δεσμεύουν με κορδόνια στα χερια και το παντελόνι πυτζάμας, στα ποδια να τον φιμωνουν με πανιά στο στόμα, μέχρι το βασανιστικό τέλος του από ασφυξία -όπως αποδιδεται ο θανατος του- με το μαξιλάρι που πίεσαν βίαια πανω στο πρόσωπό του μέχρι το τέλος του.

Οι Αξιωματικοί της Ασφαλειας Αττικης εξεταζουν ως ενδεχόμενο ο άγριος βασανισμός και ο ξυλοδαρμός του Αρχιμανδρίτη να ήταν αποτέλεσμα της επιμονής των δολοφόνων του να τους αποκαλύψει και άλλα σημεία του σπιτιού, στα οποία εκτιμούσαν οτι είχε κρυμμένα χρήματα, εκτός από τα εμφανή ιερατικά σκεύη και κοσμήματα που είχε στη γυαλινη προθήκη πίσω από την πόρτα στο σαλόνι του διαμερίσματος.

Όπως αποτυπώνονται στις καταθέσεις ατόμων που γνώριζαν τον Αρχιμανδρίτη, είχε αυξημένο φιλανθρωπικό έργο για το ποιμνιό του, ενω είχε αναλάβει με εράνους, την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πεντέλης, χτίζοντάς τον από την αρχή. Εξετάζεται από τις Αρχες που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του, οι δράστες της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου να είχαν “εκτιμήσει” ότι ο 47άχρονος ιερωμένος ειχε στην κατοχη του χρήματα και οργανωσαν τη δολοφονικη επιθεση σε βαρος του. Ωστόσο απο καταθέσεις προκύπτει ότι αν και Αρχιμανδρίτης, ζούσε ως κοσμοκαλογερος με το μισθό του, να τον διαθέτει σε αναξιοπαθουντες και απορους. Είχε πρόσφατα αγοράσει με δανειο το 80τμ διαμέρισμα στο Γέρακα, ωστόσο είχε εκφράσει σε φιλικό του περιβάλλον την πρόθεσή του να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη καθώς δε μπορούσε να εκπληρώσει επαρκώς τις υποχρεώσεις του.

Στην κατάθεσή του, ο επίσης Αρχιμανδρίτης φίλος του ιερωμένου ο οποίος και τον εντόπισε νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (14/02) φέρεται να ανέφερε ότι είχαν συναντηθεί το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας. Όπως φέρεται να υποστήριξε, γνωστή τους, η οποία αναζητούσε τον 47άχρονο Αρχιμανδρίτη χωρίς εκείνος να ανταποκρινεται στις κλήσεις της, του ζήτησε να τον αναζητήσει στο διαμέρισμά του οπότε και αποκαλύφθηκε το άγριο έγκλημα.

Τις επομενες ημερες αναμένονται τα εργαστηριακα αποτελέσματα απο τα ευρήματα στο διαμέρισμα του 47άχρονου Αρχιμανδρίτη, και της άρσης απορρήτου από το κινητό του, καθως η συσκευή τηλεφώνου του δεν έχει εντοπιστεί στο χώρο, με τους Αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να αναζητούν τις “αστοχιες” των δραστών που θα τους αποκαλύψει και θα τους οδηγήσει να λογοδοτησουν για το έγκλημα που διέπραξαν …