ΘΣΝ: Ιεραπόστολος ασελγούσε σε ασυνόδευτους ανήλικους λαθρομετανάστες

Συνελήφθη 52άχρονος Ιεραπόστολος Γάλλος εκπρόσωπος εκκλησιαστικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε τεσσερις ανήλικους λαθρομετανάστες, ηλικίας από 14 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες 52άχρονος Γάλλος υπήκοος, είναι εκπρόσωπος εκκλησιαστικής οργάνωσης και τα τελευταία χρόνια δρούσε στη Θεσσαλονίκη ως ιεραπόστολος. Ο ίδιος, κατά την απολογία του, δήλωσε μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας, φέρεται να εντόπισε τους ανήλικους λαθρομετανάστες ως ασυνόδευτα, στο δρόμο στις αρχές Ιανουαρίου, αφού τους προσέφερε στέγη και τροφή και τα έπεισε να μείνουν μαζί στο σπίτι του στην Τούμπα.

Ο 52άχρονος, ως εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής οργάνωσης, αναφέρθηκε σε φίλη του, η οποια απασχολείται σε ΜΚΟ σε Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών, και προσδιόρισε οτι του ζήτησε να βοηθήσει τους ασυνόδευτους Πακιστανούς, που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, ο 52άχρονος απευθύνθηκε σε ΜΚΟ που ασχολείται με τη φιλοξενία των ανήλικων λαθρομεταναστών και ζήτησε νομική στήριξη για την νομιμοποίηση των ανηλίκων Πακιστανών. Στη διάρκεια των συνεντεύξεων από τη ΜΚΟ, ένας από τους ανήλικους Πακιστανούς κατήγγειλαν τον εκπρόσωπο της εκκλησιαστικής οργάνωσης ότι προέβαινε επανηλημένα σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους με τη χορήγηση χαπιών τους νάρκωνε. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του (21/02) και συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν 6 σκληροί δίσκοι και ένα USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα καθώς και ναρκωτικά δισκία. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με τη σε βαρος του ποινικη δικογραφία, ο 52άχρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί  (23/02) ενω τιυ ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα- κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών από δράστη που μεταχειρίζεται ανήλικα πρόσωπα.