Στη Στ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού ως υπόδικος ο Μένανδρος Φουρθιώτης- Μοιράζεται το κελί και παραμένει σιωπηλός

Στις φυλακές Κορυδαλλού μετήχθη το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, ο Μένανδρο Φουρθιώτης,  ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του μετήχθησαν στις φυλακές της Λάρισας και του Μαλανδρίνου Φωκίδας

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλό, μετήχθη το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (02/05-09.10), από τη ΓΑΔΑ όπου παρέμενε από τη Μ.Πέμπτη (29/04) ο Μένανδρος Φουρθιώτης. Όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, και πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό, o Μένανδρος Φουρθιώτης υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, για την Covid19 και με το αρνητικό αποτέλεσμα μεταφέρθηκε στη ΣΤ’ πτέρυγα των Δικαστικών Φυλακών .

Ο Μέναδρος Φουρθιώτης, εγκαταστάθηκε σε κελί με τέσσερις συγκελίτες, οι οποίοι εργάζονται στις φυλακές και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την εκδίκαση της ποινικής του υπόθεσης. Φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr λόγω θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει να έχει ειδικό διαιτολόγιο κάτι που ενδεχομένως να μην μπορεί να ακολουθήσει κατά τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό. Ωστόσο έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα προς τη Διοίκηση του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ενώ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας (03/05) σε ακρόαση- συνέντευξη ενώπιον της Διευθύντριας του Σωφρονιστικού Καταστήματος, να επανέλθει.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει ζητήσει να λάβει τα φάρμακα αγωγής που ακολουθεί και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, αίτημα που θα ικανοποιηθεί άμεσα, μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του. Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, τον χαρακτήρισαν λιγομίλητο έως σιωπηλό και χωρίς αξιώσεις, ενώ δε διέκριναν ιδιαίτερες επαφές με άλλους κρατούμενους, με την κατάσταση της ψυχολογίας του, να κρίνεται ιδιαίτερα βεβαρημένη .

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και του 30ου Ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου έξι ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο , το Μένανδρο Φουρθιώτη να παρέχει τις εξηγήσεις του, για δύο ώρες. Στη νομική διαδικασία και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ωστόσο δεν έπεισαν τους Δικαστές που τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους . Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος με κατηγορίες σχετικές με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος.

Με το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, η άλλοτε «VIP» ΣΤ’ πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, όπως επισημαίνουν Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, είναι μια πτέρυγα με ποινικούς για αδικήματα του κοινού ποινικού που σχετίζονται µε την “κόσμο της νύχτας”. Στη ΣΤ’ πτέρυγα βρίσκεται το κελί του Παναγιώτη Βλαστού, αλλά και του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα», καθώς υπάρχουν και έγκλειστοι για οικονομικά αδικήματα. Όπως επισημαίνεται ωστόσο, από τις αρμόδιες Αρχές, έχουν ληφθεί μέτρα, προκειμένου ο έγκλειστος να παραμείνει ασφαλής.