Σούνιο: Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε ο τέως Πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Νεκρός ανασύρθηκε απο την θαλάσσια περιοχή του Σουνίου ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Σουνίου το απόγευμα της Πέμπτης (02/09) ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Διοικητής της ΔΕΗ και Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Γιος της Ελένης Γ. Σισίνη και του πολιτικού μηχανικού Σπύρου Ξανθόπουλου, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντος του, ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος σκεπτόταν να μεταβεί στη Γαστούνη για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λούρμπα «ΟΙ ΣΙΣΙΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ». Ομιλητής στην εκδήλωση ο τέως Προεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αναφορά στη συμβολή του Γ.Σισίνη στο Σύνταγμα της Τροιζήνος.

Η αναγγελία θανάτου του,  αιφνιδιασε δυσάρεστα οσους τον γνώριζαν καθώς την Παρασκευή (03/09) ο πολιτικός μηχανικός πατέρας του Σπύρος Ξανθόπουλος, είχε κληθεί να παραλάβει το βιβλίο του Κώστα Λούρμπα «ΟΙ ΣΙΣΙΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», που εκδόθηκε με δική του φροντίδα.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.