Εντοπίσθηκε στη Βελίκα Λάρισας, ερασιτέχνης ψαράς αγνοούμενος απο Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού

Αγνοούμενος για ημέρες στο Θερμαϊκό, ερασιτεχνης ψαράς, “βγήκε” σωος και ασφαλής στην παραλία της Βελίκας στη Λάρισα με τη φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαινε

Σώος, άλλα εξουθενωμένος, το πρωί της Κυριακής (05/09) ο 62χρονος ερασιτέχνης ψαράς με τη φουσκωτή του βάρκα (φωτο), στην παραλία Βραχάκια Βελίκας στο ύψος της “Εξέδρας” της Βελίκας στη Λάρισα.

Οι λουόμενοι είδαν τον 62χρονο μέσα στη φουσκωτή βάρκα με ένα κουπί και άκουσαν τις εκκλήσεις του σε βοήθεια. Στο σημείο κλήθηκε το Λιμενικό, και αφου του πρόσφεραν οι πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρο τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο 62χρονος ερασιτέχνης ψαράς είχε δηλωθεί αγνοούνταν από την 1η Σεπτεμβρίου όταν με το φουσκωτό του,  βγήκε για ψάρεμα στην περιοχή Σαχάρα Νέας Καλλικράτειας Θερμαϊκού.
Παρασυρμένος από τον αέρα και τα θαλάσσια ρεύματα, ο 62χρονος ερασιτέχνης ψαράς, παρά τις αναζητήσεις των οικείων του, δεν εντοπίσθηκε.

Για το περιστατικό είχαν ενημερωθεί τις πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης και στην θαλάσσια περιοχή μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ένα αλιευτικό ενώ συμμετείχε στις έρευνες από ξηράς όχημα του Λιμενικού Χαλκιδικής.

Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, «Βγήκε σώος μετά από 5 ημέρες στην θάλασσα της Βελίκας. Οι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που έχουμε είναι πολλές τελικά. Μπράβο στην φιλόξενη και άμεση υποστήριξη των κατοίκων και στην άμεση κινητοποίηση Λιμεναρχείου,συντονιστη ναυαγοσώστη και ΕΚΑΒ»