Σητεία, Κρήτη: Αποφυλακίζεται η Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη

Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του  καρδιολόγου συζύγου της, Χριστόδουλου Καλαντζάκη με απόφαση του Δικαστήριου, αποφυλακίσει μετά την αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της Μανόλης Αναστασάκης.
«Είχε καταθέσει αίτημα για την αποφυλάκισή της καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ότι είχε άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη καθώς και ότι έπρεπε η 38χρονη να ήταν δίπλα στο παιδί της», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Αναστασάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».

Η 38χρονη χήρα του καρδιολόγου αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Σητεία, με τις δικαστικές αρχές να την έχουν θέσει τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κάθε 1η και 16η του μηνός.

Η υποδικη Βοηκγαρα σύζυγος του καρδιολόγος, από την πρώτη στιγμή υποστήριζε στις Αρχές αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή  στη δολοφονία του συζύγου της και υποστήριξε οτι ο συγκατηγορούμενος εραστής της, Βούλγαρος Αστυνομικός, έστησε τη φονική ενέδρα στον Χριστόδουλο Καλαντζόπουλο χωρίς εκείνη να γνωρίζει το ο,τιδήποτε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος Αστυνομικός στη Βουλγαρία, στο επάγγελμα, τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές. Τα σκάγια τραυμάτισαν τον γιατρό στο κεφάλι και στην πλάτη.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 37άχρονος Βούλγαρος Αστυνομικός και η 38άχρονη Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου.

_____________

* cretapost.gr