Συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή σε συγκέντρωση κατα της απόφαση καταδίκης Μοναχών για τις μολώτοφ

Μέλη της Original21 ύψωσαν πανό έξω από τη Βουλή πριν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση κατά των καλόγερων της Μονής Εσφιγμένου και ακολούθησε ένταση και συμπλοκές με την αστυνομία.

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (01/02) έξω από τη Βουλή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση καταδικης των καλογερων της Μονής Εσφιγμένου (28/01).

Περίπου 20 μέλη της Original 21 ανήρτησαν πανό ανεβαινοντας τα σκαλιά της Βουλής στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα, «Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου». Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία  στους οπαδούς της OR21 και τους πήραν το πανό. Ακολούθησε ένταση και… “κυνηγητό” επί της Λεωφόρου Β.Αμαλίας ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς. Δυο άτομα δεσμεύτηκαν, τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

OR21

Αφορμή για τη συγκέντρωση η απόφαση -αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (27/01)- από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών σε βάρος του Ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολώτοφ σε επεισόδια- τον Ιούλιο του 2013 -στις Καρυές του Αγίου Όρους.

OR21

Το δικαστήριο έκρινε το Μοναχό ως φυσικό αυτουργό της επίθεση και τον καταδίκασε για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο Ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία. Οι δύο Μοναχοί, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο στα στοιχεία τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.