ΕΔΕ για τα ΜΑΤ στις συλλήψεις της Βάρκιζας, διέταξε ο Αττικάρχης

Εντολή Αττικαρχη, διερεύνηση των συνθηκών σύλληψης γαι τους 30 της Βάρκιζας, όπως έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικό βιντεοληπτικό υλικό

Εντολή του Αττικάρχης Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, η διενέργεια ΕΔΕ για την επιχειρησιακή αντίδραση διμοιριών ΜΑΤ  κάτα τη διάρκεια των συλληψεων στα επεισόδια στις αυτοσχεδιες κοντρες στην Βάρκιζα.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ ζητείται να διερευνηθεί ερασιτεχνικό βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο έχουν καταγραφεί Αστυνομικοί των ΜΑΤ, να κάνουν χρήση κατά τη διάρκεια των συλλήψεων των “γκλομπς”, στα επεισόδια της Βάρκιζααστυνομίας  (30/01-01/01), οι οποίοι στο απόσπασμα βίντεο όπως έχει καταγραφεί δείχνει να μην προβάλλουν αντίσταση.

Να σημειωθεί ότι στην παραλιακή Λεωφόρο, στο ύψος του Ribbas περισσότερα από 1000 άτομα ύστερα από πρόσκληση στα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας. Στην παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν από ομάδες νεαρών επιθέσεις με μολώτοφ φωτοβολίδες πέτρες ενω οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε απώθηση με χρήση χημικών. Δυο τραυματίες Αστυνομικοί της ΥΑΤ από πέτρες, στα επεισόδια και 30 συλλήψεις μεταξύ των ταραξιών οι οποοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο ενω τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν.