Σιάτιστα Κοζάνης: Η υπογραφή του πατριού σε δάνειο €250.000 στα στοιχειά του Κωστή Πολύζου

Συνελήφθησαν στην Ελευσίνα η μητέρα και ο πατριός του 23άχρονου Κωστή Πολύζου δυνάμει ενταλματων της Ανακρίτριας Κοζάνης, για τη δολοφονήθηκε του γιου της 42άχρονης πριν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης

Ως οι δράστες της δολοφονίας του 23άχρονου Κωστή Πολύζου, γιου της 49άχρονης με συνεργό τον 42άχρονο πατριό του, πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου εντοπίσθηκαν. από την Ασφάλεια Αττικής. Ένα δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους €250.000, με πλαστογραφημένη υπογραφή από τον πατριό του, στα στοιχεία του Κωστή Πολύζου αποδίδεται η αφορμη καβγά που οδήγησε στη δολοφονία του νεαρού.
Η εξαφάνιση δηλώθηκε από τους ίδιους τους δράστες στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε μετά από 7 μήνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, από κυνηγό, θαμμένο σε κτήμα του πατριού στα Γρεβενά. Η σορός μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, σε προχωρηνενη αποσύνθεση, με την ιατροδικαστική να μην αποδίδει την αιτία θανάτου.
Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον Ανακριτή Κοζάνης από το τέλος Δεκεμβρίου (2011) αρχές Ιανουαρίου (2012) ο φάκελος της υπόθεσης προανακριτικά είχε ολοκληρωθεί για της Αστυνομία, ωστόσο δεν είχαν κινηθεί διαδικασίες από τη Δικαιοσύνη. Στο διάστημα αντικαταστασθηκε ο Ανακριτής με τις τακτικές κρίσεις, και εκδόθηκαν τα εντάλματα σε βάρος της μητέρας και του πατριού του 23άχρονου. Μόλις μία εβδομάδα από την εξιχνίαση του εγκλήματος στο Βελβεντο Κοζάνης, όπως σχολιάζεται έντονα στην περιοχή.

Στη Σιάτιστα..κοινό μυστικό
Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά έντονα από την ημέρα εντοπισμού της σορού του Κωστή Πολύζου, οι υποψίες είχαν προσδιορίσει σε κύκλο υπόπτων τον πατριό και τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί και σε τηλεοπτική εκπομπή στην αναζήτηση του 23άχρονου. Η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας θεωρούσε την εμπλοκή τους δεδομένη, εκτίμηση που όπως προέκυψε προνακριτικά δείχνει να επιβεβαιώνεται

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport