Αστυνομικοί Ροδόπης: Καταγγέλλουν πως έγιναν “σάκος του μποξ” για τον Υπουργό|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Κατά του Βαγγέλη Αποστόλου, οι Αστυνομικοί Ροδόπης, καταγγέλλουν πως “έγιναν σάκος του μποξ”

«Τις πολιτικές σας κύριοι οφείλετε να τις υπερασπιστείτε δια του λόγου σας και όχι να τις επιβάλλετε χωρίς διάλογο με την χρησιμοποίηση των αστυνομικών ως «προστατευτικό σας τείχος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
Επίθεση κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου εξαπέλυσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καταγγέλλοντας τη στάση του στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι αγρότες, με αποτέλεσμα το εγκλωβισμού του ίδιου, επί πολλές ώρες στο κτίριο της πρώην νομαρχίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Δυστυχώς βιώσαμε για μία ακόμη φορά την μετατόπιση των πολιτικών ευθυνών στην πλάτη της Αστυνομίας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή όπου την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία των αγροτικών συλλόγων, αντί να συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και να επιχειρήσει να πείσει μέσω ενός διαλόγου, προτίμησε να «κλειστεί» στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Ροδόπης και να πράξει αυτό που μέχρι χθες η σημερινή κυβέρνηση από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδίκαζε μαζί με το συνδικαλιστικό μας κίνημα ως απαράδεκτο φαινόμενο, την χρησιμοποίηση δηλαδή των αστυνομικών δυνάμεων ως κατασταλτικό μηχανισμό των αγώνων των εργαζομένων συμπολιτών μας! Ώρες ολόκληρες αρνούμενος να συναινέσει στο αίτημα των διαμαρτυρόμενων αγροτών για συνάντηση, επέλεξε να παρατάξει αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου για να αποτρέψουν την είσοδο των αγροτών με αποτέλεσμα να προκαλέσει εντάσεις με την στάση του αυτή, τις συνέπειες των οποίων βέβαια – ως συνήθως – δεν εισέπραξε ο ίδιος αλλά οι αστυνομικοί που και ταλαιπωρήθηκαν αφόρητα αφού ανέλαβαν υπηρεσία από νωρίς το πρωί και αποδεσμεύτηκαν το βράδυ μετά από 15 και 20 ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας και καμία ευθύνη για την κατάσταση που προκάλεσε τις αντιδράσεις δεν έχουν. Η Ένωσή μας καταγγέλλει την χρησιμοποίηση των μελών μας ως «σάκο του μποξ» των δίκαιων αντιδράσεων των εργαζομένων συμπολιτών μας στις βίαιες πολιτικές που επιχειρεί η κάθε κυβέρνηση να εφαρμόσει σε βάρος τους. Τις πολιτικές σας κύριοι οφείλετε να τις υπερασπιστείτε δια του λόγου σας και όχι να τις επιβάλλετε χωρίς διάλογο με την χρησιμοποίηση των αστυνομικών ως «προστατευτικό σας τείχος».
Σε μία Δημοκρατία ο ηγέτης πείθει διά του λόγου του και διά του διαλόγου με τον λαό του, δεν χρησιμοποιεί μεθόδους επιβολής. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας η καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές επιβολής χωρίς κοινωνικό διάλογο, καταγγέλλουμε την χρησιμοποίησή μας ως κατασταλτικό μηχανισμό δίκαιων εργατικών αγώνων καθότι δεν είναι αυτή η αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και συντασσόμαστε στο πλευρό όλων των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων συμπολιτών μας. Ζητάμε όμως και από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση για το ποιοί είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης που τους εξαθλιώνει και τους αναγκάζει να βγαίνουν στους δρόμους και προς αυτούς να εκδηλώνουν την αντίδρασή τους, χωρίς εκτροπές, χωρίς επιθέσεις σε άμοιρους ευθυνών εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούνται παρά τις αντιδράσεις του συνδικάτου μας, χωρίς να επιχειρούν καταστροφές σε δημόσια κτίρια ή έργα γιατί αυτά αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και αυτός πληρώνει το μάρμαρο, όχι οι πολιτικοί. Κανένας αστυνομικός δεν ονειρεύεται πότε θα ξημερώσει ώστε να πάει να καταστείλει αγώνες εργαζομένων συμπολιτών του, μέσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται πιθανόν ο πατέρας του, η μητέρα του, ο αδελφός του, η αδελφή του, ο φίλος ή η φίλη του.
Εμείς από την πλευρά μας, καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε τους συναδέλφους μας να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, κάτι που προς τιμήν τους τήρησαν σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, παρά τις αναίτιες προκλήσεις που δέχθηκαν και έτσι αποφεύχθηκαν εξελίξεις που θα μπορούσαν να είναι εφιαλτικές. Όμως απευθύνουμε έκκληση και στα συνδικάτα των εργαζομένων συμπολιτών μας να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή προσπαθώντας να αποτρέψουν τις καταστάσεις που ζήσαμε χθες. Απρόκλητη ρίψη καπνογόνων, αυγών, καφέδων πάνω σε αστυνομικούς που δεν αναλαμβάνουν αυτόβουλη πρωτοβουλία για τον ρόλο της παρουσίας τους στις διαδηλώσεις, απρόκλητες εξυβρίσεις και επιθέσεις με σκοπό την πρόκληση σωματικών βλαβών κατά άλλων εργαζομένων – από όποια πλευρά κι αν αυτές εκδηλωθούν – δεν βοηθούν στην επίτευξη του σκοπού του αγώνα, ο οποίος είναι κοινός για όλους μας, ένστολους και μη. Ας κάνουμε ο καθένας από την πλευρά μας ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να χτίσουμε κοινό αγωνιστικό μέτωπο και να μην μετατραπούμε σε «αιμοδότες» της πρακτικής του «διαίρει και βασίλευε» που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούν οι κυβερνήσεις της χώρας μας και έτσι καταφέρνουν με ευκολία να περνούν από την βουλή μέτρα καθ΄ όλα αντιλαϊκά.
Οι αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της πολύπαθους ελληνικής κοινωνίας. Οι προσπάθειες κάποιων να μας διαιρέσουν από τους κόλπους της, δεν θα επιτύχουν», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης Σταυρούλα Τζατζανά και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Χατζηδημητρίου.


*xronos.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport