ΓΑΔΑ: Προσηχθησαν ως ύποπτοι κι εξετάζονται οι γονείς του Κώστα Πολυζου, από την Κοζάνη- Τον αναζητούσαν ως αγνοούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή

Στην Ασφάλεια Αττικής προσήχθησαν κι εξετάζονται ως βασικοί ύποπτοι η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από το σπίτι του στην Κοζάνη, το Φεβρουάριο του 2011 και εντοπίσθηκε νεκρός τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.


image

Η μητέρα,49 και ο πατρός,42 του Κωστή Πολυζου, κρίθηκαν ύποπτοι, για τη δολοφονία του, καθως κίνητρο της δολοφονίας, αποδίδεται η “επικαρπία” δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε στο όνομα του, ο νεαρός. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, η δολοφονία ακολούθησε έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου, με την υπογραφή του 23άχρονου ως εγγυητή ενώ διακριβωθηκε με γραφολογική εξέταση, ότι ο 42άχρονος πατριός είχε υπογράψει έγγραφα χορήγησης δανείων στο όνομα του νεαρού, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.
Το ζευγάρι συνελήφθη σε διαμέρισμα το οποίο είχαν ενοικιάσει μετά τη δολοφονία του 23άχρονου, στην Ελευσίνα, και μετακομισαν με το 16άχρονο -σήμερα-γιο τους (ετεροθαλή αδελφό του Κωστή Πολύζου) από κλιμάκιο του αναζητήσεων που τους εντόπισε καθως σε βαρος τους εκκρεμούσε ένταλμα. Όπως διακριβωθηκε, ο πατριός εργαζόταν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ η μητέρα του θύματος- Κωστή Πολύζου- παρέμενε άνεργη. Αρχικά, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει για την μεταγωγή τους στον Ανακριτή Κοζάνης, προκειμένου να απολογηθούν.
Η εξαφάνιση του Κώστα Πολύζου είχε δηλωθεί από τους οικείους του στο Α.Τ. Σιάτιστας δύο ημέρες αργότερα- είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις (18/02 2011). Στη συνέχεια το ζευγάρι αναζητούσε το γιο τους σε τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων.
Από καταθέσεις γειτόνων, προέκυψε ότι γείτονες, είχαν δει τη 49άχρονη μητέρα του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με… ατμοκαθαριστή το σπίτι, ενω το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατριού του, το οποίο πούλησε καθώς φέρεται να είχε μεταφέρει το πτώμα του 23άχρονου στο χωράφι όπου και το έθαψε, ειχε υποστεί βιολογικό καθαρισμό..έξι φορές. Διερχόμενος κυνηγός από την περιοχή των Γρεβενών εντόπισε στις 24/09 2011 με τον κυνηγετικό του σκύλο, μισοθαμένο ανθρώπινο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, στην αγροτική περιοχή μεταξύ Κοκκινιάς και Ταξιάρχη, σε κτήμα του πατριού του Κώστα Πολυζου, ο οποίος και τον “αναζητούσε”.
Το πτώμα ταυτοποιήθηκε στον αγνοούμενο Κώστα Πολύζο λόγω της αποσύνθεσης δεν κατέστη εφικτό ο προσδιορισμός της αιτίας θανάτου του, με τη μέθοδο εξέτασης DNA (03/10 2011). Σε βάρος των οικίων του είχαν εκδοθεί εντάλματα αναζήτησης.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμένεται να μεταχθούν στην Κοζάνη, προς εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport