ΣΕΡΡΕΣ: Αποφυλακίστηκε κατάδικος για δολοφονία Αστυνομικού, και συνελήφθη για ασέλγεια σε 11χρονο

Συνελήφθη 58άχρονος άστεγος στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου αγοριού. Είχε εκτίσει ποινή και αποφυλακίστηκε, ως δράστης δολοφονίας Αστυνομικού, το 1985.

Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ως δράστης της δολοφονίας Αστυνομικού, πριν από τριάντα χρόνια (1985) σε ηλικία 28 ετών. Έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια εγκλεισμού, αποφυλακίστηκε- υφ όρων απόλυση-, και ελεύθερος -πια- ζούσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές, με κατηγορίες σε βάρους του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία, κλοπές, ζωοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ενέργειες για τις οποίες καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης.
Ο 58άχρονος το τελευταίο διάστημα διαβιούσε ως άστεγος, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν (30/04), ύστερα από καταγγελία άνδρα, ο οποίος αντιλήφθηκε τον 58χρονο να ασελγεί σε βάρος ανήλικου αγοριού, σε υπαίθριο χώρο στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Όπως διαπιστώθηκε κατα την Αστυνομική έρευνα, το 1985, ο τότε 28χρονος δράστης ως ηδονοβλεψίας, παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις ανδρόγυνου στο περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου. Όταν ο άνδρας, που ήταν Αστυνομικός, αντιλήφθηκε την παρουσία του, κινήθηκε προς το μέρος του, με τον δράστης να πυροβολεί με καραμπίνα τραυματίζοντάς τον, θανάσιμα.
Συνελήφθη και καταδικάστηκε ωστόσο πριν από 10 χρόνια, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας χρήση τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου. Ωστόσο, κατά την απελευθέρωσή του, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν ορισθεί, κι εκδόθηκε σε βάρος του Βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών “Αμφισσας.
Σε βάρος του 58άχρονου, σχηματίσθηκε δικογραϕία για ασέλγεια, ενώ υποβλήθηκε και συμπληρωματική δικογραφία για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.