Δ.Κορυδαλλού: Ψήφισμα για την εκδίκαση της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού αιτούνται κάτοικοι και φορείς.

Αντίθετοι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό είναι η Δημοτική Αρχή, και κάτοικοι της περιοχής. Τη στήριξή τους στο αίτημα του Δήμου για μεταφορά της δικασίμου σε άλλη Δικαστική αίθουσα εξέφρασαν οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν (31/03)ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτη, συνοδευόμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και αντιπροσωπεία του Δημου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Παιδείας Τάσος Κουράκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασαν τη στήριξη τους, στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής.
Το βασικό αίτημα στο ψήφισμα που επέδωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, είναι να αντικατασταθεί έγκαιρα ο χώρος διεξαγωγής της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, και να διεξαχθεί στο Εφετείο Αθηνών.
Στο ψήφισμα εκτίθενται λεπτομερώς όλες οι παράμετροι όπως εκφράστηκαν από την τοπική κοινωνία, για επικείμενη αναστάτωση που θα προκαλέσει στην πόλη και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων που γειτνιάζουν με την ειδικά διαμορϕωμένη δικαστική αίθουσα στη Γυναικεία Πτέρυγα του Κορυδαλλού. «Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος του Κορυδαλλού.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού, τόσο ο Γ.Πανούσης όσο και ο Τ.Κουράκης δεσμεύτηκαν να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο αίτημα του Δήμου για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης.
Την Πέμπτη (02/04- 12.00) με πρωτοβουλία του Δήμου, φορείς και κάτοικοι έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές. Με απόφαση του Δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά όλα τα σχολεία της πόλης θα κλείσουν (02/04-11.30) ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.
Με ερωτήσεις που έχουν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και Το Ποτάμι προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Η ΚΕΕΡΦΑ, έχει προαναγγείλει ανήμερα της έναρξη της δίκης, για τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 8.00 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης, στο ύψος του γηπέδου της Προοδευτικής, και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκέντρωση υποστήριξης στους κατηγορούμενους, ενδέχεται να πραγματοποιήσουν στον ίδιο χώρο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Αυξημένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν από την ΕΛΑΣ.