Σεπόλια: «Ζητήσαμε στη μητέρα να ξεκόψει από το Μίχο και έκανε το αντίθετο»

Στις αιτιάσεις που παρέθεσε στο απολογητικό της υπόμνημα η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, διαψεύδει με διαρροή η ΕΛΑΣ για τα όσα υποστήριξε αναφορικά με την επικοινωνία της με τον Ηλία Μίχο

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της 37χρονης προφυλακισμένης μητέρα της 12χονης, κατά την απολογία της ενώπιων της 33ης Ανακρίτριας, για τις επικοινωνίες με γραπτά μηνύματα και κλήσεις που είχε μετά την καταγγελία της, με τον 53χρονο Ηλία Μίχο, ότι «…έγινε καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας», προκάλεσε την αντίδραση μέσω διαρροής από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν την αναφορά για υπόδειξη της Υποδιεύθυνσης  Προστασίας Ανηλίκων, κατά τη διερεύνηση της καταγγελία για βιασμό και μαστροπεία της ανήλικης μαθήτριας, στα Σεπόλια.

Όπως παραθέτει στον απολογητικό της ισχυρισμό η 37χρονη, «Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δε φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε κι αυτά…Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στη λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω “είναι βιαστής πιάστε τον”. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα….»

«Το ακριβώς αντίθετο είπαμε στη μητέρα να κάνει. Την συμβουλέψαμε να ξεκόψει άμεσα από τον Μίχο. Όταν υπάρχει εγκληματική πράξη με δύο διαφορετικές πλευρές, προσπαθούμε να αποκόψουμε τη μία από την άλλη και αυτό ζητήσαμε από την οικογένεια, να ξεκόψει από το περιβάλλον του Ηλία Μίχου» υποστηρίζουν με διαρροή πηγές της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, από την εξερεύνηση του κινητού της τηλεφώνου, προέκυψε, ότι είχε αποστείλει μήνυμα στον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο, μετά την καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, και του ζητούσε χρήματα. «Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του… και θα πεις όπως και χθες για τη… Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φθηνά την έβγαλες με 450 ευρώ, για να μην καταγγείλω πολύ φθηνά». Τελικά, φαίνεται πως αυτό το μήνυμα, όπως και κάποια ακόμη από την επικοινωνία που διατηρούσε η μητέρα με τον 53χρονο, συνέβαλαν στην προφυλάκισή της.

«Ο Μίχος γνώριζε πολιτικούς και αστυνομικούς»

Στην απολογία της η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια που προφυλακίστηκε, περιέγραψε τη 12χρονη επιμελή και καλή μαθήτρια με παρουσία στο Σχολείο, ενώ ήταν σε γνώση της- ανέφερε – ότι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, πήγαινε στο μαγαζί του Ηλία Μίχου για να βοηθάει. «Η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή όταν δούλευα εγώ πήγαινε ο πατέρας της. Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όταν την φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη… Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του.…»

Η ίδια, αναφορικά με τις συζητήσεις που είχε με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, ισχυρίστηκε, ότι «Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγό του Μίχου, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δε με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με το Μίχο. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου σε ψυχολόγους και ότι άλλο κι αν θέλω να της ζητήσω άλλα χρήματα για να με βοηθήσει να μην διστάσω. Μου είπε να πάμε σε ένα δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα το καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας…»

Η 37χρονη μητέρα και τις πρώτες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, σε τηλεοπτικές δηλώσεις της, είχε αναφέρει, ότι όταν η ίδια μετέβη στο Τ.Α Κολωνού για να υποβάλλει την καταγγελία για την κακοποίηση της κόρης της, δεν τη δέχτηκαν και την παρέπεμψαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, για την επόμενης ημέρα. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση με διευκρινίσεις και διέψευσε τις αναφορές της 37χρονης σε ΜΜΕ περί ολιγωρίας των αστυνομικών.