Σεπόλια: Προφυλάκιση για τη μητέρα της 12χρονης

Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της  απολογίας της

Η απόφαση προφυλάκισης για την 37χρονη μητέρα της 12χρονης, την οδήγησε συνοδεία Αστυνομικών στο όχημα της Ασφάλειας, προκειμένου να μεταχθεί για ένα τελευταίο βράδυ στο κρατητήριο του Μεγάρου της Λ.Αλεξάδρας πριν τη μεταφορά της σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης.

Τα δύο ενήλικα παιδία της οικογένειας, η 19χρονη κόρη και ο 18χρονος γιος της, στην εικόνα της μητέρας τους με χειροπέδες να αποχωρεί από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους. Ο 18χρονος, αφού έτρεξε στο αυτοκίνητο που μετέφερε τη μητέρα του, επιχειρώντας να της μιλήσει, κατέρρευσε και φώναξε «μαμά όχι!». Νωρίτερα, πριν την απολογία της 37χρονης τα δύο αδέλφια και η αδελφή του πατέρα (θεία) τους, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, κατέθεσαν στην 33η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Με τη θέση ότι είναι αθώα, για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, και την άρνησή της ότι  υπάρχουν εμβάσματα από τον προφυλακισμένο μαστροπό και βιαστή της κόρης της, Ηλία Μίχο, η 37χρονης επιχείρησε να πείσει την 33η Ανακρίτρια ότι δεν είχε γνώση της σεξουαλικής κακοποίησης και των βιασμών της ανήλικης κόρης της.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας ομόφωνα, έκριναν προσωρινά κρατούμενη της μητέρα της 12χρονης. Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, η 37χρονη φέρεται να αρνείται ότι  εξέδιδε την ανήλικη κόρη της, πριν τον 53χρονο προφυλακισμένο μαστροπό της.  Η ίδια κλαίγοντας, πολλές φορές διέκοψε την απολογία της, ωστόσο στα ερωτήματα για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της, με δύο πόσα των €25, και από ένα των €20 και €40 δεν μπόρεσε να δώσει πειστική αιτιολόγηση. Φέρεται η ίδια να ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο λογαριασμό δεν τον χρησιμοποιούσε από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς είχα ανοίξει νέο λογαριασμό στα στοιχεία της, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας, για να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα.

Ωστόσο μεταξύ άλλων, βαρύτητα στην απόφαση έδωσαν πειστήρια που έχει ανασύρει η ΔΕΕ από τα κινητά τηλέφωνα. Προκύπτει επικοινωνία στις 20 Αυγούστου της 12χρονης με τον Γιάννη Σοφιανίδη, βραδυνές ώρες, κι ενώ την αναζητά ο πατέρας της. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, η 12χρονη, έχει αποστείλει μήνυμα, «σε 3 λεπτά είμαι σπίτι» και στη συνέχεια στο κινητό της μητέρα της, «Μου έδωσε 50 ευρώ».

Σε σχετική ερώτηση κατά την απολογία της η 37χρονη, φέρεται να ισχυρίζεται ότι αφορά την ενημέρωσή της από τη 12χρονη, ότι η μεγαλύτερη αδελφή της (σσ. φοιτητρια 19ετων) της έδωσε τα χρήματα για να εκδώσει το εισιτήριό της για το ταξίδι στη Λευκάδα. Ο ισχυρισμός της ωστόσο δεν έπεισε τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, μεταξύ άλλων δεδομένων που τέθηκαν σε ερωτήσεις της 37χρονης.

Αυτό ήταν το μήνυμα που οδήγησε τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή, με την ίδια να λέει στην απολογία της ότι το μήνυμα αυτό αφορούσε τη μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης η οποία έδωσε χρήματα στην ανήλικη προκειμένου να ταξιδέψει στη Λευκάδα.

Αναφορικά με τα μηνύματα και την επικοινωνία η οποία έχει προκύψει από τα κινητά της τηλέφωνα, τόσο με τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο όσο και με την πρώην σύζυγό του Ελισάβετ Λέκκα, ισχυρίστηκε ότι ήταν επαφές σε συνεννόηση με την Αστυνομία, μετά την καταγγελία του 53χρονου (03/09) ώστε να κρατήσει επαφή χωρίς να αντιληφθεί την έρευνα σε βάρος του.