Σενάρια και αυτοψία στο χώρο της επίθεσης σε αντιπαραβολή βιντεοληπτικού υλικού για την ένοπλη επίθεση

Το υλικό από τις κάμερες στην οικία του, αναμένεται να εξετασθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια στο ενδεχόμενο να έχουν καταγράψει την ένοπλη επίθεση

Στο τμήμα Διώξης Εκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ένοπλη επίθεση την οποία κατήγγειλε ο Στέφανος Χίος, εξετάζεται σχολαστικά. Οι Αστυνομικοί με αυτοψία στο χώρο της επίθεσης, περισυλλογή πειστηρίων , τη λήψη βιντεοληπτικού υλικού από την ευρύτερη περιοχή αλλά και εξωτερικά της οικίας του, από τις κάμερες που έχει εγκαταστήσει ο ίδιος, καθώς και τις καταθέσεις του, εκτιμούν ότι θα εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται και ένα εξαιρετικά ακραίο σενάριο, σύμφωνα με τα ευρήματα από το χώρο κατά την αυτοψία και τη μαρτυρία του θύματος. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έσπρωξε την πόρτα του οδηγού . Εξετάζεται λοιπόν, να αιφνιδίασε και να χτύπησε το όπλο του δράστη με αποτέλεσμα να προκάλεσε τεχνική εμπλοκή στο όπλο του- να μπλόκαρε ο μηχανισμός του κλείστρου . Από τα ευρήματα ο  δράστης ενήργησε τέσσερις πυροβολισμούς , δυο πριν την εμπλοκή του όπλου και δύο μετά την εμπλοκή καθώς από το χώρο έχουν περισυλλέγει τέσσερις κάλυκες. Αν τεθεί ως δεδομένο ότι μπλόκαρε το όπλο μετά την δεύτερη βολή, με το χειριστή του όπλου να έκανε διαδικασία απεμπλοκής, και να τράβηξε πίσω το κλείστρο , ώστε από τη θαλάμη να απορρίψει το φυσίγγιο. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε  εκτός από τους τέσσερις κάλυκες να βρεθεί και ακέραιο φυσίγγιο χωρίς να έχει εντοπισθεί. Θα ήταν ακραίο ο χειριστής του όπλου θα μάζευε το απορριφθέν φυσίγγιο καθώς θα ήταν ενέργεια που θα τον καθυστερούσε και ενδεχομένως να τον έθετε σε κίνδυνο, μη επιτρέποντας του έγκαιρη διαφυγή.

Εντός των ημερών οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας θα συναντήσουν και πάλι το Στέφανο Χίο, κατά την εξέλιξη των ερευνών και το ενδεχόμενο να είναι σε θέση να παραθέσεις περισσότερα για την σε βάρος του ένοπλη επίθεση.

Νάντια Αλεξίου