Πειραιάς: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε ναυτιλιακή εταιρεία

Οι δράστες πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα και από την έκρηξη που προκλήθηκε ξέσπασε φωτιά που προκάλεσε ζημιές στην εγκατάσταση

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα (29/07-03.50) με τους δράστες να έχουν πυροδοτήσει τον ΑΕΜ στην είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας στην οδό Παπαναστασίου, στην Καστελλα του Πειραιά χωρίς να έχει  προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Βασιλέως Παύλου και Καραγιώργη Σερβίας διεκόπη ενώ προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία .

Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Η έκρηξη προκάλεσε ολική καταστροφή στην είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ υλικές ζημιές έχει υποστεί και παρακείμενο κατάστημα. Θραύσματα από τη βόμβα εντόπισαν το κλιμάκιο της ΔΕΕ σε απόσταση έως και έξι μέτρων .

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο όταν δύο άγνωστοι αναβάτες δικύκλου, πυροδότησαν αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή, στην οικία όπου διαμένουν οι ηλικιωμένοι γονείς του εφοπλιστή και απομακρύνθηκαν. Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο της ΔΕΕ σε αυτοψία στο χώρο οι δράστες πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι μασούρια δυναμίτιδα. Από την έκρηξη, σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου.  Ενώ δέκα ημέρες πριν την βομβιστική ενέργεια, είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας του, στην Ακτή Κουμουνδούρου στον Πειραιά. Λόγω της ιδιαιτερότητα της του στόχου, για την έκρηξη προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.