Σεισμός Πάργα: Τρεις τραυματίες και υλικές ζημιές σε οικίες και δρόμους

Ο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά την Πάργα είχε τρεις τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές σε οικίες και το οδικό δίκτυο

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ενώ (21/03-07.45) νωρις το πρωί ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του συντονιστικού στο Καναλάκι για την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Ενώ κλιμάκιο του ΤΑΣ Κοζάνης θα ξεκινήσει άμεσα την απογραφή των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή δόνηση.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζοντας σε οικίες στο Καναλάκι, την Γλυκή, την Ποταμιά, την Κυψέλη, την Σκαφιδωτή και το Σκοτεινό. Παλιά σπίτια κατέρρευσαν, ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από πτώσεις βράχων, με μηχανήματα της Περιφέρειας να εργάζονται ήδη στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο σεισμός
Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 R (21/03-02.49), σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε εστιακό βάθος 10 χλμ. με επίκεντρο 14 χλμ. ανατολικά -βορειοανατολικά της Πάργας, ακολούθησε της σεισμικής δόνησης το βράδυ της Παρασκευής ( 20/03-23.38), έντασης 4,3R σε εστιακό βάθος 17χλμ. με επίκεντρο την ίδια περιοχή στα 14χλμ βορειοανατολικά της Πάργας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ήπειρο και τη Θεσπρωτία -Πρέβεζα, Άρτα, Γιάννινα, Κέρκυρα- και την Αλβανία.

_____________________________

* ΦΩΤΟ: epiruspost/ Σπύρος Ράπτης