Πάργα: Ισχυρή σεισμική δόνηση

Αναστάτωση προκλήθηκε από δόνηση ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 Ρίχτερ στις 2:49 π.μ (21/03) σε  επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Εγινε αισθητός μέχρι Νότιο Ιταλία Αλβανία και Θεσσαλονίκη.

Η καταγραφή από τον σχολικό σεισμογράφο που λειτουργεί στο Λύκειο Ηγουμενίτσας και το σεισμολογικό σταθμό στα Ιωάννινα

Πρόκειται για το ίδιο επίκεντρο που έδωσε την ασθενή σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ που προηγήθηκε (21/03-23.38) 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος στα 17 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, άμεσα ελέγχεται η περιοχή για τυχόν ζημιές σε κτήρια. Ωστόσο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής για τυχόν ισχυρούς μετασεισμούς όπως σε κάθε μετασεισμική ακολουθία και να λάβουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Με προσοχή στην μετασεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικός ο σεισμολόγος  Γεράσιμος Χουλιάρας, “Την περιοχή παρακολουθούμε ενόργανα . Ο 5,6R δείχνει να είναι ο κύριος σεισμός και παρακολουθούμε την εξέλιξη από το Εθνικό σεισμολογικό δίκτυο που συντονίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών.  Καταγράφουμε μετασεισμούς μικρότερου μεγέθους που φυσιολογικά ακολουθούν τέτοιες δονήσεις”, δηλώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.