Λέσβος: Τρεις Παλαιστίνιοι, ο ένας με ελληνικό διαβατήριο και δυο μεταφερόμενοι στο νησί προκάλεσαν τον εμπρησμό

Εξιχνιάστηκε απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ο εμπρησμος της δομής εξυπηρέτησης λαθρομεταναστών

Ως δράστες και υπαίτιοι του εμπρησμού στη δομή ΜΚΟ «One Happy Family» και το «Σχολείο της Ειρήνης» (07/03-20.30) απέναντι από τον Καρά Τεπέ  της Λέσβου ταυτοποιηθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ο ένας με ελληνικό διαβατήριο κάτοικος Μυτιλήνης ο οποιος εργάζεται ως διερμηνέας, και δυο ομοεθνείς του οι οποίοι μετακινήθηκαν στη Λέσβο αποκλειστικά με σκοπό τον εμπρησμό στη δομή της ισραηλινής ΜΚΟ.

Καταγγελίες “αλληλέγγυων” απέδιδαν εσκεμμένα ευθύνες σε “ομάδες ακροδεξιών της Λέσβου” την ευθύνη του εμπρησμού, σε συνέχεια της αντίδρασης των κατοίκων του νησιού στην ύποπτη δραστηριότητα ΜΚΟ και επιθέσεων που είχαν δεχθεί μέλη των  οργανώσεων  που δραστηριοποιούνται  στο μεταναστευτικό στο νησί σε μια περίοδο που επικρατούσε ένταση.

Οι δύο Παλαιστίνιοι ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Λέσβο και επέστρεψαν την επομένη

Οπως διακριβώθηκε κατά την αστυνομική προανάκριση ωστόσο, ο πολιτογραφημένος Παλαιστίνιος παρέλαβε (07/03) με αυτοκίνητο τους ομοεθνείς του κατά την άφιξή τους στο νησί και τους μετέφερε στις εγκαταστάσεις της δομής. Προκάλεσαν τον εμπρησμό και αποοχώρησαν με το ίδιο όχημα. Οι δράστες ειχαν καταγραφει σε βιντεοληπτικό υλικό να βάζουν φωτιά στις εγκαταστάσεις της δομής, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα το κέντρο της Αθήνας

Υπό έρευνα ωστόσο στην ίδια υπόθεση τέθηκε και γυναίκα, η οποία για λογαριασμό ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα έκλεισε τα εισιτήρια για τούςδύο Παλαιστινιους προκειμένου να μεταβούν στη Λέσβο.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ταυτοποιήθηκαν οι φυσικοί αυτουργοί στον εμπρησμό και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Ωστόσο εκτιμάται ότι στην υπόθεση υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί για τους οποίους δεν έχουν προκύψει επαρκή ευρήματα για στοιχειοθέτηση κατηγοριών.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.