ΣΕΦΕΑΑ: "Ου γαρ το ειπείν καλώς καλόν, αλλά τω ειπόντι δράσας τα ειρημένα" προς τον αναπληρωτή Υπουργό, Γ.Πανούση.

Καταγγέλλουν τη λειτουργία υπηρεσίας την οποία χαρακτηρίζουν «Φρανκεστάιν» και «φάντασμα» τα μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε για μια υπηρεσία υποψιασμένοι ότι έως τώρα δεν έχετε πληροφορηθεί την ύπαρξή της, την ΟΜ. ΕΤ, στην οποία “βαφτίζουν” ως Υ.Α.Τ. εργαζόμενους άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι εκτός από τα οργανικά τους καθήκοντα έχουν και δεύτερα καθήκοντα, ίδια με εκείνους που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται μόνο γι’ αυτά. Εκτιμούμε ότι η στιγμή της ενημέρωσης σας για αυτή θα είναι παράλληλα και το σταμάτημα της παράτυπης λειτουργίας της» καταγγέλλουν τα μέλη του ΣΕΦΕΑΑ
Συμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Ειδικών Φρουρών η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται αποκλειστικά στη λήψης μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για πορείες και συγκεντρώσεις ως ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ με διάθεση από άλλες υπηρεσίες, χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση.
«Δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στην δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα Μ. Μ. Ε.» αναφέρουν στην επιστολή τους τα μέλη του ΣΕΦΕΑΑ, για τα μέτρα τους περασμένου Σαββάτου (31/01).
Το τελευταίο διάστημα διαρροές εμφανίζουν την πρόθεση της νέας πολικής ηγεσίας, για κατάργηση υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και της ΔΙ. ΑΣ. Οι συνδικαλιστές του ΣΕΦΕΑΑ επισημαίνουν την προσφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας ωστόσο τονίζουν για τις υπηρεσίες “είναι τραγικό να παραπαίουν γιατί οι υπηρετούντες συνάδελφοι δεν έχουν τα απαραίτητα για ασφαλή υπηρεσία και τα μέσα να παροπλίζονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρηθούν ή δεν φιλοτιμήθηκε ακόμη κάποιος επιχειρηματίας να «ελεήσει» τις υπηρεσίες”
Επιπλέον στην επιστολή προς το Γ.Πανούση σημειώνεται μεταξύ άλλων, «δεν γνωρίζουμε αν η Αστυνομία που “παραλαμβάνετε” θα ήταν η Αστυνομία που πρέπει να αλλάξει και πρέπει να μεταρρυθμίσετε στον ίδιο βαθμό, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ελεύθερη και απρόσκοπτη στη δράση της και όχι τόσο ασφυκτικά εναγκαλισμένη με την εκάστοτε Πολιτική ηγεσία. Η αντίληψη που επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές του παρελθόντος ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί “την κότα που παράγει χρυσά αυγά”, δηλαδή εξασφαλίζει πολιτική ανάδειξη ή εκλογή, την αποπροσανατολίζει από τον στόχο της και την καθιστά “παρία” του έργου και της αποστολής της».
Ενώ τονίζουν ότι «η υπερβολή στην δράση της Αστυνομίας, αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των κατά καιρούς προσώπων που εντέλλονται την επιχειρησιακή αντιμετώπιση γεγονότων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχει πολλάκις καταγγελθεί από το Σ. Ε. Φ. Ε. Α. Α με σκληρό τρόπο αλλά και από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων».
Σε άλλο σημείο της επιστολής τους, σημειώνεται «κάποιες υπηρεσίες και κάποιες επιχειρησιακές δράσεις τις δημιούργησε η ανάγκη να ανταποκριθούν σε έκνομες ενέργειες με μέσα με τρόπο και συχνότητα πρωτοφανή, ανάγκη να προστατευθούν πρόσωπα και περιουσίες από φωτιά, σίδερο και ξύλο. Φρονούμε λοιπόν ότι πρώτα θα πρέπει να καταργήσουμε τους λόγους, τις αφορμές τα φαινόμενα που ανάγκασαν την Αστυνομία να προσαρμοστεί και να τα αντιμετωπίσει και μετά να τροποποιήσουμε τις λειτουργίες με τις οποίες η Αστυνομία τα αντιμετωπίζει».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport