ΣτΕ: Απόφαση για τους ενστόλους οι οποίοι φέρουν tattoo's

Αποφάσεις με τις οποίες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις οι ένστολοι να φέρουν τατουάζ εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

image

Με απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, δικαιώνονται τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, οι οποίοι προσέφυγαν όταν είχαν διαγραφεί από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή έφεραν δερματοστιξία (τατουάζ), «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανές και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».
Σύμφωνα με την απόφαση, του ΣτΕ ακυρώνει τις παραλείψεις των προσλήψεων των τεσσάρων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών και ανέπεμψε τις υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.
Οο αποφάσεις αφορούν πρόσφυγες συμμετεχόντων κατά τριετία 2008-2010 σε προκηρύξεις για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, οι οποίες όριζαν ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υγεία, άρτια σωματική διάπλαση και να μη φέρουν τατουάζ στο σώμα τους.
Οι τέσσερις υποψήφιοι περιελήφθησαν στους πίνακες επιτυχόντων και κλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες, ωστόσο, κατά την υγειονομική επιτροπή κρίθηκαν “ακατάλληλοι” λόγω των τατουάζ που έφεραν στο δεξιό ώμο, στην αυχενική χώρα και αριστερό χέρι, στο δεξιό ώμο και σε σημεία του σώματος τα οποία δεν ήταν ορατά με την παρατήρηση.
Οι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν κριθεί επιτυχόντες ωστόσο στη συνέχεια απορρίφθηκαν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport