Πενταμελές Εφετείο: Νεα αναβολή στη δίκη των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη και Γ.Ευαγγελινέλη στου Ρέντη.

Αναβλήθηκε και πάλι η δική σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη, και Γ.Ευαγγελινέλη, των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη (01/03 2011) η οποία είχε προγραμματισθεί εξ αναβολής για σήμερα (02/02).

image

Στο  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εξ αναβολής ορίσθηκε (05/03) η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη, και Γ.Ευαγγελινέλη, των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη (01/03 2011).
Συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης, πραγματοποιήθηκε (30/01) η μεταγωγή των εκτελεστών των ΔΙΑΣ (01/03 2011) στου Ρέντη από τις Φυλακές Δομοκού, στο Σωφρονιστικο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να παραστούν στην εξ αναβολής εκδίκαση (02/02) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη, σε καταδίωξη έπειτα από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι. Ωστόσο για τρίτη φορά η εκδίκαση έλαβε αναβολή με την οργή συγγενών και συναδέλφων των δύο Αστυνομικών να εκφράζεται έντονα. Καταγγελία για “εχθρική αντιμετώπιση προς το ένστολο προσωπικό από τη σύνθεση, με αίτημα “αφοπλισμού” των ενστόλων κατά την είσοδό τους στην αίθουσα με παράδοση του οπλισμού, ενώ για όσους δεν υπήρχε θέση, θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την αίθουσα” σύμφωνα με Αστυνομικούς οι οποίοι παραβρέθηκαν στη Δικαστική διαδικασία.
Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.
Την ίδια ποινή επέβαλλε  και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Ο Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από «λάθος συνεννόηση» των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Τέλος, ένοχοι κρίθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport