Σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής

Συγκέντρωση εξω απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προανήγγειλαν οι κατοικοι περιοχών της Δυτικής Αττικής, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου, από “τυφλα” πυρά.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας εξω απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (13/06-19.00) θα μεταβούν κάτοικοι περιοχών της Δυτικής Αττικής και του Μενιδίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, «ο Δήμαρχος Αχαρνών καλεί τους δημότες και κατοίκους των Αχαρνών σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017. Η προ-συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον προαύλιο χώρο στο Δημαρχείο Αχαρνών και στις  18:30 θα γίνει αναχώρηση με μισθωμένα πούλμαν για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
Είχαν προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας (12/06) επεισόδια σε ένα ακόμη συλλαλητήριο κατοίκων και “μεταφερόμενων” ταραξιών. Με συνθήματα, «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Υπομονή τέλος!», ομάδα περίπου 200 ατόμων αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και επιχείρησε να προσεγγίσει τον καταυλισμό των Ρομά, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ που ειχαν αναπτυχθεί σε φραγμό ανέκοψαν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να δεχθι5ν επίθεση με πέτρες και μολωτοφ.
Με αφορμή την κατάσταση στο Μενίδι, ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη (12/06) στην οποία συμμετείχαν και οι τοπικες Αρχές. Αναφερόμενος στο Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε, «έχουμε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφέροντας και τον Δήμο Αχαρνών ως παράδειγμα ενός Δήμου που υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και σίγουρα δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέφερε οτι «δυστυχώς, σήμερα, με αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές να ξεχειλίζει – θα λέγαμε – το ποτήρι της οργής των συμπολιτών μου, με το να χάνεται η ζωή ενός αθώου μαθητού, στον αύλιο χώρο του σχολείου. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει, όχι μόνο απλά την κοινωνία των Αχαρνών, αλλά νομίζω το πανελλήνιο. Και ίσως το γεγονός έχει μαθευτεί και έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας έχει γεμίσει με θλίψη, αλλά παράλληλα έχει εξαγριώσει τους συμπολίτες μου. Θα έλεγα ότι είναι ένα καζάνι που βράζει. Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί. Σήμερα, πως θα μπορούσε κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο σχολείο, όταν το διπλανό παιδάκι έχασε, όπως έχασε, τη ζωή του. Κάτω από αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει φοβερό θέμα ανασφάλειας. Και αυτή τη στιγμή, ζητούμε τη δική σας βοήθεια και των συνεργατών σας, ζητούμε τη στήριξή σας, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή των Αχαρνών. Μια περιοχή στην οποία οι περισσότεροι από τους κατοίκους της, σήμερα, αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο και έντονο τρόπο – θα έλεγα – τα ζητήματα της ανέχειας».