Γ.Μπαλάφας: “Μια “στραβή” ήταν ο θάνατος του Μάριου στο Μενίδι

Για τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο θανάσιμος τραυματισμός από “άσκοπα πυρά” ήταν … «μια στραβή».

«Αυτό (σσ. η αντιμετώπιση της παραβατικότητας-εγκληματικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο) δεν αναιρεί ή δεν μπορεί να εμποδίσει ή δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε μία ας το πούμε λαϊκά, “μια στραβή” σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι» ανέφερε επί λέξει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ρωτηθείς για τον ασύλληπτο τραγικό θάνατο  του 10άχρονου μαθητή της Ε Δημοτικού μεσα στο προαύλιο του Σχολείου του, κατά τη διάρκεια της εορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Προηγουμένως ο Γιάννης Μπαλάφας “αγιοποιησε” τον ομολογο του στο Υπουργείο ΠροΠο για τη… μειωση της εγκληματικότητας (τα στοιχεία παρουσιάζουν αυξητική εκρηξη) και επέμεινε στα “επιτεύγματα της κυβέρνησης”, χαρακτήρισε  ως.. «μια στραβή» το θανάσιμο τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου.

«Δεν είμαι ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, νομίζω όμως ότι τα τελευταία χρόνια και από τα στοιχεία τα οποία επανειλημμένα με διάφορες αφορμές έχει παρουσιάσει στη Βουλή ο κ.Τόσκας δείχνει όχι μία έξαρση της εγκληματικότητας και μια αντιμετώπιση της παραβατικότητας-εγκληματικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο Γιάννης Μπαλάφας.

 

«Φυσικά υπάρχουν τα γεγονότα που ακολούθησαν το θανάσιμο αυτό χτύπημα στο παιδί με τους κουκουλοφόρους και λοιπά. Είναι ζητήματα αυτή τη στιγμή στα χέρια της αστυνομίας. Τι άλλο να πω εγώ…».

Τι να πεις για αυτές τις δηλώσεις και τους εκφραστές τους, που βρεθηκαν να αρκούν πολιτική κι εκφράζουν αυτές τις απόψεις, για το θάνατο από “άσκοπα πυρά” του 10άχρονου μαθητή..