Σε περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας .. 3.491 πολίτες σε άσκοπες μετακινήσεις, με ..χαρτί υγείας και ανήλικα στο ..πορτ παγκαζ!

Η έκτακτη ανάγκη, σε περίοδο απαγορεύσεων κυκλοφορίας, δεν ορίζεται το ίδιο για όλους, αποδεικνύουν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Σε έλεγχο οδηγού, στο κέντρο της Αθήνας, ο ηλικιωμένος οδηγός έφερε μαζί τους ιδιόχειρη δήλωση, την οποία είχε συντάξει σε ..  χαρτί υγείας! Ο ίδιος είχε συμπεριλάβει το λόγο της εξόδου του «..πάω για ψώνια» ωστόσο η αιτίαση του, κρίθηκε «αβάσιμη» και του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ

Στα Χανιά, μητέρα, έκλεισε την 6άχρονη κόρη της στο .. πορτ μπαγκάζ! Σε σχετική διευκρίνιση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, διευκρίνισε ότι σε όχημα με ενήλικα, μπορούν να επιβαίνουν έως και δύο ανήλικα. Η 53άχρονη μητέρα προφανώς το αγνοούσε, και επιβίβασε τον 10άχρονο γιο της στο αυτοκίνητο ενώ τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ την 6άχρονη. Διερχόμενος, ενημέρωσε την Αστυνομία, και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε το όχημα με οδηγό τη μητέρα, η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες.

Σε έλεγχο στην Αγιά της Λάρισας, πολίτης θεώρησε ότι οι έξι επιλογές για «κατ εξαίρεση μετακίνηση» δεν κάλυπταν την ανάγκη του, συμπλήρωσε ιδιοχείρως δήλωση με αιτιολογία, «Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες στο κτήμα”, ενώ κτηνοτρόφος ανέφερε, «πηγαίνω στα κατσίκια!»  Και στις δύο περιπτώσεις βεβαιώθηκαν τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Στην Κέρκυρα, νεαρό ζευγάρι παραβίασε την απόσταση μετακίνησης, και μετέβη στην Ηγουμενίτσα, με αυθημερόν επιστροφή. Ωστόσο η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πληροφορία για εμπορία ναρκωτικών. Αρχικά τους έγινε έλεγχος βεβαιώνοντας στο καθένα τους το πρόστιμο των 150 ευρώ . Σε σωματικό έλεγχο στα απόκρυφα της νεαρής κατασχέθηκε συσκευασία με περίπου ογδόντα γραμμάρια ηρωίνης και συνελήφθησαν.

Από την πρώτη ημέρα εφαρμογή της απαγόρευση κυκλοφορίας (23/03-06.00) έως και τις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, έχουν βεβαιωθεί 3.491 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, ενώ έως τις 15.00 το απόγευμα της Πέμπτης (26/003), είχαν βεβαιωθεί 541 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.