Απόφαση για τους “Ληστές του Διστόμου”

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου», με την ανακοίνωση της απόφασης της Έδρας

Αθωώσεις για εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατία κρίθηκαν οι Π. Ασπιώτης, Μ. Σεϊσίδης, Κ. Σακκάς και Ν. Μαζιώτης.

Επίσης Γ. Πετρακάκος κρίθηκε ένοχος για τέσσερις από τις δέκα ληστείες που του απέδιδε το κατηγορητήριο, στο Δίστομο (Εθνική) , το Π. Φάληρο (Eurobank), το Γαλατά (Alpha Bank) και τη Σαρωνίδα (Eurobank) και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή ενώ αθωώθηκε για τη ληστεία με ανθρωποκτονία στον Χολαργό το 2008.

Ο Σπ. Χριστοδούλου κρίθηκε ένοχος για τις 8 ληστείες που του αποδίδονταν (Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Κρανίδι, Ηράκλειο Αττικής, Βελεστίνο, Δίστομο, Σπέτσες, Σαρωνίδα). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 31 ετών.

Η Μ. Θεοφίλου κρίθηκε ένοχη για μία ληστεία (Γαλατά) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας μια φορά τον μήνα σε Α.Τ.

Ο Γρ. Τσιρώνης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και πλαστογραφία και καταδικάστηκε σε 18 μήνες ενώ αντίστοιχα σε 18 μήνες καταδικάστηκαν και οι Θ. Ασημακόπουλος , για υπόθαλψη και Φ. Ασημακόπουλος για πλαστογραφία.