Σε modus operandi Πυρήνων της Φωτιάς, παραπέμπει η αποστολή φακέλου με αυτοσχέδια συνδεσμολογία και εκρηκτική υλη

Πυρήνες της Φωτιάς, “δείχνει” το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου  με παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στο εσωτερικό του θωρακισμένου αυτοκινήτου του, τραυματίζοντας τον ίδιο και τους δύο συνεπιβαίνοντες.

Με αποστολέα του παγιδευμένου τρομοφακέλου την “Ακαδημία Αθηνών” της οποίας είναι Πρόεδρος ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκτιμήθηκε εσφαλμένα ως μη απειλή. Η έκρηξη και ο τραυματισμος των τριών επιβαινόντων, ενδεικνύει το σοβαρότατο κενό στην εφαρμογή πρωτοκόλλων ασφάλειας για στόχους υψηλής σημασίας ασφάλειας και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.

Ωστόσο μαρτυρική κατάθεση συνοδού Αστυνομικού του Λουκά Παπαδήμου φέρεται να υποστηρίζει ότι, η αλληλογραφία του πρώην Πρωθυπουργού ελέγθηκε και μάλιστα δυο φορές στο μηχάνημα ανίχνευσης εκρηκτικών της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και με φορητό μηχάνημα, η εκρηκτική ύλη -εκ του αποτελέσματος προκύπτει- δεν εντοπίσθηκε με αποτέλεσμα την έκρηξη και τον τραυματισμό των τριών επιβαινόντων στο θωρακισμένο όχημα.

 

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, προκαλεί έντονη ανησυχία στις Αρχές Ασφαλείας, για τις προθέσεις και τις επιλογές των τρομοκρατών. Η μέχρι πρότινος εκπεφρασμένη θέση ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει εξαρθρωθεί με τη σύλληψη της Πολας Ρούπα, του Επαναστατικού Αγώνα έρχεται να διαψεύσει τις όποιες τέτοιες εκτιμήσεις και απόψεις, κάπως αυταπόδεικτα προκύπτει ότι είτε ασύλληπτα μέλη είτε “συμπαθούντες” των δράσεων ενόπλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης, συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες τους.

Ο παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος εξερράγη στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του πρώην Πρωθυπουργού, περιείχει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με πυρίτιδα από βεγγαλικά, πρακτική με το modus operandi να παραπέμπει στους Πυρήνες της Φωτιάς. Με κείμενο ανάληψης ευθύνης ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης -πρίν απο δυο (περιπου) μήνες- είχαν αποστείλει πανομοιότυπης συνδεσμολογίας παγιδευμένους φακέλους, στα στοιχεία προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο με αποδέκτη τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με αποδέκτη τον Πόλ Τόμσεν.

Η ΔΑΕΕΒ άμεσα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ζήτησε να πραγματοποιηθούν σαρωτικοί έλεγχοι σε ΕΛΤΑ και εταιρείες αποστολής δεμάτων, στο ενδεχόμενο να έχουν αποσταλεί και άλλα τρομοδέματα σε πολιτικά πρόσωπα, οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες της χώρας.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ, η έκρηξη στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος, περιόρισε την έκταση του ωστικού κύματος της έκρηξης, “προστατεύοντας” διερχόμενους οδηγους και πεζούς, εκτονώθηκε ωστόσο στο εσωτερικό του και προκάλεσε τον τραυματισμό των επιβαινόντων. Το θωρακισμένο όχημα, παρελήφθη απο τα Ειδικά Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρθηκε σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της ΔΕΕ για  κι περαιτέρω διερεύνηση και ιχνηλασία στο εσωτερικό του.

Βιντεοληπτικό υλικό απο κάμερες ασφαλείας στη διαδρομή που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή του πρώην Πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμου, επερχόμενος απο το ραντεβού του με το Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και το προσωπικό της Ακαδημίας Αθηνών επιφορτισμένο με τον έλεγχο της αλληλογραφίας αναμένεται να κληθεί σε εξέταση από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού αναφορικά με τους χρόνους και το χωρο παραλαβής της αλληλογραφίας του, καθώς και τις κινήσεις του να αποσφραγίσει το φάκελο ο οποίος εξερράγη στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος στο οποίο επέβαινε με τον οδηγό συνοδό του και στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι και τραυματίστηκαν.