Αστυνομικοί της συνοδείας προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο Λουκά Παπαδήμο και τους επιβαίνοντες στο θωρακισμένο όχημα (ΦΩΤΟ)

Το ωστικό κυμα απο την έκρηξη στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος, με τους τρεις επιβαίνοντες, έχει ως αποτέλεσμα να τους τραυματίσει. Άμεση η αντίδραση των Αστυνομικών συνόδων του πρώην Πρωθυπουργού.

Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη (25/05-18.30) στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός συνοδός του και στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, Αστυνομικοί από το συνοδευτικό παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο  πρώην Πρωθυπουργό.
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που παρουσιάζει το nantiaReport διακρίνονται τα δύο μαύρα οχήματα της αυτοκινητοπομπής σταθμευμένα επί της Γ Σεπτεμβρίου, στο φανάρι στη συμβολή της ΜάρνηΣ, ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη. Στο πεζοδρόμιο αριστερά από τον πεζόδρομο της Πολυτεχνείου, ένστολοι και άνδρες της συνοδείας του πρώην Πρωθυπουργού με κοστούμια, έχουν  απομακρύνει τους επιβαίνοντες. Οι Αστυνομικοί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο σοβαρά τραυματία Λουκά Παπαδήμο.

εκρηξη_συνοδεια20170525

Ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, “Ο Παπαδήμος ηταν αιμόφυρτος. Η γραβάτα και το κοστούμι του ήταν καμμένα. Αστυνομικοί τον έβγαλαν απο το όχημα, μαζι με δυο ακομα άνδρες. Ο Παπαδήμος, εχει τραυματισθεί σοβαρά στο δεξί πόδι, στο ύψος του μηρού. Έχει κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τους μεταφερθεί στο Νοσοκομείο“, ανέφερε στο nantiaReport.

εκρηξη_συνοδεια20170525_223346

Ο πρώην Πρωθυπουργός, νοσηλεύεται εκτος κινδύνου, στον “Ευαγγελισμό”, ενω υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, ο πρώην Πρωθυπουργός, έφερε θλαστικά τραύματα στην κοιλιά και το θώρακα- ωστόσο, εκτιμήθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στο χειρουργείο, για την αφαίρεση θραυσμάτων. Εκτός κινδύνου μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και οι δύο επιβαίνοντες στο θωρακισμένο όχημα, πρόκειται για τον οδηγό και στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος επιβαίνοντες στο θωρακισμένο όχημα.

Να σημειωθεί οτι πρόσφατα η συνοδεία του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδημου είχε μειωθεί από τα 12 άτομα Αστυνομικής συνοδείας, σε οκτώ, στο πλαίσιο της “μείωσης των Αστυνομικών από στόχους, και τη διάθεσή τους, στην ενίσχυση της αστυνόμευσης, με τους 8Αστυνομικούς, να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φύλαξης του πρώην Πρωθυπουργού”, ωστόσο δεν υπάρχει ανάλογη ενημέρωση σε πόσους Κυβερνητικούς ενισχύθηκε και με πόσα άτομα η συνοδεία τους.