Εκτόνωση της έκρηξης στο εσωτερικό του οχήματος- “Αιμόφυρτο, με σοβαρό τραύμα στο δεξί πόδι, και καμμένα ρούχα, έβαλαν απο το αυτοκίνητο τον Παπαδήμο” (ΦΩΤΟ)

Με σοβαρό τραύμα στο δεξί πόδι αιμόφυρτος αποβίβασαν από το όχημά του, το Λουκά Παπαδήμο. Το ωστικό κύμα από την έκρηξη εκτονώθηκε στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος .

(25/05-19.50) Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιατρικό επιτελείο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο πρώην Πρωθυπουργός, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, φέρει θλαστικά τραύματα στην κοιλιά και το θώρακα- εκτός κινδύνου ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιατρούς, εκτιμήθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στο χειρουργείο, για την αφαίρεση θραυσμάτων. Εκτός κινδύνου βρίσκονταν στο Νοσοκομείο και οι δύο τραυματίες, πρόκειται για τον οδηγό και στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος επιβαίνοντες στο θωρακισμένο όχημα.
εκρηξη_συνοδεια20170525_193322
Το θωρακισμένο όχημα του Λουκά Παπαδήμου, με το συνοδευτικό κινούνται επί της Γ’Σεπτεμβρίου, με κατεύθυνση από Ομόνοια και τον οδηγό να στρίβει στη Μάρνης (25/05-18.30) με το σηματοδότη να ανακόπτει την πορεία του, όταν σημειώνεται η έκρηξη. Τα δύο οχήματα ακινητοποιούνται.

εκρηξη_συνοδεια20170525_193452Ο Λουκάς Παπαδημος, με σοβαρό τραύμα στο δεξί πόδι (στο ύψος του μηρού), αιμόφυρτος με καμμένα τα ρούχα και τη γραβάτα του, απομακρύνεται από τους συνοδούς Αστυνομικούς του, μαζί με τον επίσης τραυματία οδηγο του οχήματός του κι έναν ακόμα άνδρα- από πληροφορίες στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

εκρηξη_συνοδεια20170525_193243

Ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία και κλιμάκιο πυροτεχνουργών μεταβαίνουν στη συμβολή της Μαρνης με τη Γ Σεπτεμβρίου. Η διέλευση οχημάτων και πεζών διακόπτεται. Συνοδεία πληρωμάτων της “Ζ” οι τραυματίες με ασθενοφόρα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

εκρηξη_συνοδεια20170525_193403

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του nantiaReport- εκτιμάται οτι η έκρηξη προκλήθηκε απο παγιδευμένο φάκελο, στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχηματος, και εκτονώθηκε το ωστικό κύμα της έκρηξης, με “εξοδο” της ενέργειας, από το παράθυρο στο πίσω μέρος του οχήματος στην ένωσή του με το αμάξωμα. Ο Λουκάς Παπαδημος, εκτιμάται ότι βρισκόταν στη θέση πίσω από το συνοδηγό όταν σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

εκρηξη_συνοδεια

Αποστολέας στο φάκελο, φέρεται να αναγράφεται η ένδειξη «Ακαδημία Αθηνών» με παραλήπτη τον εν ενεργεία Πρόεδρο, πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η Αντιτρομοκρατική εχει αναλαβει την προανάκριση, ενω κλιμακιο πυροτεχνουργών έχει μεταβεί στο σημείο, για διενέργεια αυτοψίας και έλεγχο στα οχήματα.