Σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ με εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, και το προσωπικό της ΠΥ, λόγω τη φωτιάς

Η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών, επεκτάθηκε νότια και ανατολικά, με την Πυροσβεστική να ενισχύεται από τα πληρώματα της ΕΛΑΣ καθώς τέθηκαν σε επιφυλακή

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, «Με διαταγή του Αρχηγού του Σώματος Αντιστρατηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμόδιων Διευθύνσεων της ΔΑΔΑ για την άμεση και αποτελεσματική διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους. Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας τίθεται το προσωπικών των Υπηρεσιών της υπόλοιπης Αττικής, με σκοπό την σε συντρέχουσα περίπτωση έγκαιρη και κατά το έπακρο δραστηριοποίησή τους»

Αναστολή και Ανάκληση αδειών του Ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και Γενική Επιφυλακή για την αντιμετώπιση των έκτακτων και εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών, με διαταγή του Αρχηγού Π.Σ, των Περιφερειών, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδος. Επίσης τίθενται σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό του Π.Σ μέχρι νεοτέρας.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Οι κάτοικοι της Αττικής που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους λόγω της φωτιάς μπορούν να καλέσουν στο 1135 του ΕΟΔΥ. Θα λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν με έξοδα του κράτους, μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικίες τους»