Σε δίκη οι ανήλικοι δολοφόνοι της καθαρίστριας στην Αγία Βαρβάρα

Στο Tριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 50χρονης με δράστες τους δύο έφηβους φίλους της 15χρονης κόρης της, η οποία τους βοήθησε και δραπέτευσε μαζί τους με σκοπό να διαφύγουν στη Ρουμανία μετά το έγκλημα

Η δίκη στο Tριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων, την περασμένη Παρασκευή (23/04), και εδώλιο των κατηγορουμένων παρακάθονται η 15χρονη κόρη και οι δύο έφηβοι- ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφός της, και ο 16χρονος φίλος του από το Λουτράκι. Οι δύο έφηβοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ για ηθική αυτουργία κατηγορείταιη κόρητου θύματος, για τη δολοφονία της 50χρονης καθαρίστριας (06/11 2020) μέσα στο υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα,  Αιγάλεω.

«Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα»

Σύμφωνα με την κατάθεση της 15χρονης κόρης της καθαρίστριας, περίμενε τον 17χρονο Ρουμάνο φίλο της και τον 16χρονο στο διπλανό δωμάτιο ενώ δολοφονούσαν τη μητέρα της.

«Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα» υποστήριξε στην προανακριτική απολογία της η 15χρονη.

Ο 17χρονος Ρουμάνος, σύντροφος της 15χρονης και με τον οποίο σκόπευαν να διαφύγουν στη Ρουμανία, υποστήριξε στην προανακριτική απολογία του, «Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο φίλος μου φοβήθηκε και πήγε να φύγει. Τον σταμάτησα. Μαζί του πήγαμε στο κρεβάτι και πίεζα να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι», ενώ υποστήριξε ότι δολοφόνησε την 50χρονη λόγω των εντάσεων και καβγάδων που είχε η 15χρονη με τη μητέρα της.