Κάτω Πατήσια: Σε δειγματοληπτικό έλεγχο συνελήφθη Αλβανός να μεταφέρει όπλο shniper

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών οδηγήθηκε στις Ειδικές Υπηρεσίες του Μεγάρου της Λ.Αλεξάνδρας, ο Αλβανός τον οποίο εντόπισαν πληρώματα της ΔΙΑΣ να κινείται στο κέντρο της Αθήνας, και να μεταφέρει τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή με διόπτρα

Απέρριψε τον σάκο μεταφοράς όπλου και επιχείρησε να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, όταν πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, τον εντόπισαν (26/04-09.30) να κινείται πεζός στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια. Οι Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και σε μικρή απόσταση προχώρησαν στη σύλληψή του. Στο εσωτερικό του σάκου του, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα τυφέκιο “Lee Enfield” διαμετρήματος 7,62 mm, το οποίο είχε προσαρμοσμένη σκοπευτική διόπτρα, καθώς επίσης έφερε γεμιστήρα, ενώ δύο φυσίγγια εκ των οποίων ένα κατασχέθηκε στην κατοχή του υπόπτου, εννέα κάλυκες, ένα ζευγάρι γάντια και ένα δίποδο σκόπευσης ήταν μεταξύ των κατασχεθέντων πειστηρίων . Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, προέκυψε ότι πρόκειται για Αλβανό, ωστόσο καθώς δεν έφερε στην κατοχή του έγγραφα δήλωνε διαφορετικά ονοματεπώνυμα σε κάθε ερώτηση για τα στοιχεία του από τους Αστυνομικούς.

Ο Αλβανός, υποστηρίζει πως έφερε το τυφέκιο από την Αλβανία μέσα από παράνομο πέρασμα στην ΕλληνοΑλβανική μεθόριο, και στη συνέχεια αναζήτησε αγοραστή, λόγω «οικονομικής στενότητας» στην οποία είχε περιέλθει. Η υπόθεση κρίνεται ειδικού ενδιαφέροντος για τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, και εξετάζεται ως προς την προέλευση του τυφεκίου, καθώς  με ακρίβεια “βρίσκει” στόχο σε απόσταση έως και 400μέτρων, ενώ ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τελικός αποδέκτης, του φονικού παράνομου φορτίου.