Ιορδανία: Ξεχώρισε η ΕΚΑΜ στη 10η Διεθνή Διοργάνωση Ειδικών Δυνάμεων- 9η μεταξύ 40Ειδικών Μονάδων

Στη 10άδα κατετάγη στη 10η Διεθνή Διοργάνωση Ειδικών Δυνάμεων, η ΕΚΑΜ.

Την 9η θέση της συνολικής κατάταξης κατέλαβε η ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας  (ΕΚΑΜ) μεταξύ 40 ομάδων στη 10η Διεθνή Διοργάνωση Ειδικών Δυνάμεων -“Annual Warrior Competition 2018”,  που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διοργάνωσης, το σενάριο της δεύτερης προέβλεπε, υπο θερμοκρασία: 30-32°C βαθμούς
Η 5αμελής ομάδα πρέπει να διασχίσει 20 απαιτητικά χιλιόμετρα σε χωματόδρομο με φουλ εξοπλισμό -τυφέκιο, γεμιστηρες, αλεξίσφαιρα, κράνος και τσουβάλι με άμμο βάρους kgr20+ στην πλάτη.

Σε σημείο της διαδρομής το οποίο δεν ειναι εξα αρχής σε γνώση των διαγωνιζόμενων, και έπειτα από εντολή των εκπαιδευτών της KASOTC ένας εκ των 5μελών “τραυματίζεται” και οι υπόλοιποι της ομάδας πρέπει να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες με την χρήση ενδοφλεβιας χορήγησης όρων.

Η 4αμελη πλέον ομάδα έχει το χρέος να μεταφέρει τον τραυματία έως το τέλος της διαδρομής με την προϋπόθεση ότι δεν θα φύγει η βελόνα από την φλέβα του τραυματία.

ΕΚΑΜ_ΙΣΡΑΗΛ

Στην πρώτη τριάδα πλασαρίστηκαν  οι ομάδες του Λιβάνου, της Ιορδανίας και της Κίνας.
Στις οκτώ πρώτες θέσεις κατετάγησαν δύο ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών- ενώ δύο ακόμα αποκλείστηκαν-, με τις δύο αντιστοιχίες Ειδικές Μονάδες της Τουρκίας να καταλαμβάνουν την 27η και 28η θέση.

IMG_3097 IMG_3098Φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα της Διοργάνωσης.

4

3

5