Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τους δολοφόνους του αυτοκινητιστή Δημήτρη Μπίχα στην Πάρο

Μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης, εκδικάζεται εξ αρχής η υπόθεση της δολοφονίας του 53άχρονου Δημήτρη Μιχα, του αυτοκινητιστή.

Την 10η Αυγούστου του 2012, ο 53άχρονος οδηγός ταξί είχε τελειώσει τη νυχτερινή βάρδια και έπινε καφέ με μια φίλη του, στη Νάουσα της Πάρου. Όταν κατευθύνθηκε προς το περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα, τέσσερις άνδρες είχαν μόλις διαπράξει ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας, που βρισκόταν κοντά στο περίπτερο και έβγαιναν τρέχοντας, με όπλα στα χέρια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας τους ακολούθησαν φωνάζοντας «πιάστε τους», και ο Δημήτρης Μίχας επιχείρησε να αποτρέψει τη διαφυγή τους, και δέχθηκε τα φονικά πυρά- τέσσερις βολίδες- των δραστων .

Σύμφωνα με την έφεση της Εισαγγελέως, ωστόσο, ο Τάσος Θεοφίλου, ενας εκ των τεσσάρων δραστων- πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε 25 έτη κάθειρξη για ληστεία και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, καθώς DNA που εντοπίστηκε σε καπέλο που φορούσε- παραπέμπεται ως αυτουργός για την ανθρωποκτονία.

«Ο αδελφός μου ήταν, είναι και θα είναι, ένας ήρωας. Η απώλεια για εμάς είναι τεράστια. Η πρωτόδικη απόφαση δεν μας δικαίωσε πλήρως και αναμένουμε με αγωνία την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου», ανέφερε στο δικαστήριο, η αδελφή του, Μαρία Μίχα.